Полтавці відвідали фестиваль, щоб підтримати людей з особливими проблемами

1 14 3 koncert 1 2. особливими потребами

1 14 3 koncert 1
Виступ дитячого колективу | Фото: Ольга Дудка

На фестиваль «Від серця до серця», присвячений людям з особливими потребами, прийшло чимало полтавців

У глядацькій залі Полтавського Будинку культури відбувся дев’ятий щорічний міський фестиваль творчості «Від серця до серця». Свято присвятили діткам з фізичними й розумовими вадами та їхнім мамам, котрі кожного дня не втомлюються боротися за їхнє щасливе майбутнє. За словами Світлани Порохні, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів, захід запланували, аби допомогти дітям з особливими потребами реалізувати їхні таланти, дати можливість виступити на сцені. Учасниками свята стали і діти, і дорослі семи громадських організацій інвалідів. Захід проводили дві ведучі, одна з яких розмовляла мовою жестів.

1 14 3 festuval 2

Глядачів розважали співами, танцями, читанням віршів. До участі в фестивалі долучилися такі творчі колективи, як ансамбль «Гарний настрій», представники Полтавської спеціальної загальноосвітньої школи № 40, члени організації інвалідів Ксенія Глушко, Аліна Лисенко та інші. Юні таланти самодіяльного театру «Дзвіночок» влаштував дефіле «одягу» власного виробництва, зробленого з фантиків, дисків, пакетів з-під молока, картону й інших дрібниць. Після виступу кожному учаснику дарували кульку та вручали диплом.

1 14 3 koncert2 3

Не обійшлося без згадки щодо трагічних подій на Сході України. Учні Полтавської спеціальної ЗОШ № 40 присвятили пісню «Если б не было войны» бійцям, які нещодавно повернулися додому, та тим, хто досі захищає Україну.

На думку директора самодіяльного театру «Дзвіночок» Любові Січкар, подібні заходи допомагають людям із особливими потребами краще адаптуватися в суспільстві та дають зрозуміти, що до них ставляться із розумінням, повагою та любов’ю.

Ольга Дудка

Інтернет-видання «Полтавщина»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*