У Хусті пройшов фестиваль талантів особливих людей

1 19 1 9c9305f-dsc03596 2. людей

1 19 1 9c9305f-dsc03596 117 травня в Хусті пройшов VII Міжнародний фестиваль-зустріч людей з обмеженими фізичними можливостями “Долина нарцисів”.

Понад 60 учасників з 16 областей України та гості з Греції – представники асоціації інвалідів – зібралися на одній сцені, аби продемонструвати свої творчі таланти, а головне – поспілкуватися, знайти нових друзів, підтримати один одного.

“Талант – це дар Божий, та інвалідність – не перешкода для його розкриття та розвитку. Подібні фестивалі не просто згуртовують людей зі схожими проблемами, але стимулюють для подальшої роботи над собою, дають віру в майбутнє, наповнюють сенсом життя”, – переконана організатор фестивалю, голова благодійного фонду “Любов” Любов Яцук.

Пані Любов щороку в період цвітіння унікальної хустської Долини нарцисів запрошує до міста особливих талановитих людей. Цьогоріч, каже, на захід завітали друзі з Хмельницького, Запоріжжя, Сум, Дніпропетровська, Херсона, Маріуполя, Чернігова, Кіровограда, Полтави та інших міст України. На жаль, із-за ситуації у державі не змогли приїхати учасники з-за кордону, а саме білоруси, поляки, румуни та словаки. Як завжди, підтримують творче свято вихованці реабілітаційних центрів Ужгорода, Мукачева, Хуста, учні Хустської спецшколи-інтернату I-II ст, молодь соціального центру “Парасолька” філії Вільшанського будинку-інтернату тощо.

Вперше взяла участь у фестивалі талановита поетеса та співачка з Чернігова Любов Свіріденко. Жінка очолює міське товариство інвалідів. Переконана, що подібні заходи є вкрай важливими, адже об’єднують людей, корті волею долі опинилися у складних життєвих ситуаціях.

А ось танцювальна пара Віталій Палков з Івано-Франківська та Ірина Казимір з Києва вже вп’яте виступають у Хусті на запрошення організаторів. Молоді люди жартують, що їхній номер охрестили “фішкою” фестивалю.

“Нам, здоровим, треба вчитися від цих людей, як вони борються, як виживають, як радіють і розвиваються. Вони виходять на сцену по-різному: хтось в інвалідному візку, хтось за руку з помічником, але виступаючи, забувають про свої недуги, їхні обличчя сяють щастям. Це мужні люди, гідні поваги та шани”, – зворушливо ділиться гостя заходу Ольга Мороз.

Родзинкою заходу став спільний запуск у небо голубів миру та синьо-жовтих повітряних кульок.

Голос Карпат +ФОТО, ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*