Святковим концертом закрився перший денний табір для особливих діток

1 19 1 f801da952e53e9288ce83eae5a9c1131 2. особливими потребами, табір

1 19 1 f801da952e53e9288ce83eae5a9c1131 1З 4 по 10 серпня в Кіровограді було організовано перший в обласному центрі оздоровчий табір для дітей з особливими потребами та їх батьків «Джерельце надії».

Благодійна акція відбулася завдяки співпраці Свято-Успенського духовно-просвітницького центру, обласної організації матерів дітей-інвалідів «Серце матері», обласного відділення Національного олімпійського комітету України, відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради, об’єднання батьків дітей з особливими потребами, обласного осередку Союзу гирьового спорту України, та голови ГО «Рідний Кіровоград» Андрія Табалова. Завдяки спонсорській підтримці табір обійшовся без залучення бюджетних коштів.

Майже три десятки дітей з особливими потребами, а також їхні старші брати і сестри разом з батьками і професійними волонтерами з Волині провели цілий тиждень у таборі. За цей час дітвора встигла побувати з туристичною поїздкою у селищі Бірки, Олександрівского району. Там діти відвідали Свято-Михайлівський храм, відпочили біля річки.

Організатор таборівки голова ГО «Серце матері» Людмила Шукрута розповіла, що розважальна програма була дуже насиченою і корисною.

– Ці дітки вперше у такому таборі і для них це дуже важливо. Для них проводили майстер-класи з виготовлення солодощів. Також ми ходили до Дендропарку, де плели браслетики для волонтерів. А ще до нас приїжджали спортсмени з відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області. Вони провели для малечі спортивні змагання. Дуже корисним для розвитку моторики рук і покращення пам’яті було виготовлення з пластиліну фігурок казкових героїв, з яким дітки ставили сценки, – зазначила пані Людмила.

На закриття табору дітки підготували святковий концерт, під час якого демонстрували свої таланти, розігрували сценки, виконували пісні і танцювали.

Побувавши на завершальному концерті голова ГО «Рідний Кіровоград» Андрій Табалов відзначив: «Я вкотре переконався, ці діти справді особливі – особливо талановиті і вміють по-особливому радіти життю. Людмила Шукрута, Іван Шемедюк та волонтери організували цікаве дозвілля для дітей та їхніх батьків. В нашому місті є люди, для яких дитяча посмішка стала головною мотивацією у своїй роботі. Такі проекти завжди приємно підтримувати».

“Рідний Кіровоград” +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*