Французькі канікули українських дітей

1 28 1 12 1 2. інвалідністю

1 28 1 12 1

У період літніх канікул українські діти соціально незахищених категорій відвідали Францію. Традиційно поїздку організувала ВБО «ВО «Крила» за підтримки її почесного президента, народного депутата України Дениса Дзензерського.

За словами Дениса Дзензерського, вже не перший рік дана програма з оздоровлення реалізується ВБО «ВО «Крила» спільно з французькими благодійними організаціями – «Привіт дітям Чорнобиля» (м. Сосгайм) і «Асоціація Каталонії діти Чорнобиля» (м. Аржелес). Її основною метою є оздоровити дітей, які перебувають в чорнобильській зоні, дітей з інвалідністю та малозабезпечених сімей.

Цього року на відпочинок до Франції відправилися більше 70 українських дітей віком від 6 до 17 років із Львівської, Черкаської, Київської, Кіровоградської, Житомирської та Чернігівської областей. При формуванні групи перевага віддавалася дітям із зони АТО, дітям з інвалідністю, малозабезпечених сімей та сімей, які втратили годувальників внаслідок військових дій на Сході країни. У програму були включені 4 обдарованих дитини з міст Рубіжне та Маріуполя, троє дітей з інвалідністю Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Дарницького району м. Київ.

Протягом 33-х днів діти проживали у французьких сім’ях, де їх приймали як рідних. За цей час вони поліпшили свої мовні навички, познайомилися із звичаями, культурою та побутом цієї гостинної країни, а також оздоровилися, вдихаючи свіже повітря французьких Альп. Французькі сім’ї дбали не тільки про харчування і побут українських дітей, а й подарували незабутні враження. Діти побували на різних екскурсіях. Це і старовинні замки Франції, музеї, театри, зоопарк, цирк, походи в гори, купання в гірських річках, ловля форелі.

Крім цього, деяким дітям пощастило відвідати французький Діснейленд – найбільший парк розваг в Парижі, і «Європа – парк» у Німеччині, які залишили в їх пам’яті найяскравіші враження.

Багато хто з дітей побували на океані, їздили в Німеччину, Швейцарію, бачили Париж і Страсбург.

«Франція це супер! Я жив у місті Сан-Марі-о-Мін розташованому в горах. У великому будинку з басейном, гойдалками. Господар будинку – ресторатор, українець за походженням, – Пан Петро дуже гостинний і щедрий, влаштовував звані вечори з дегустаціями його фірмових страв і сирів, запрошуючи своїх друзів французів, поляків і німців. Пан Петро щодня робив для нас казковим і неповторним. Найяскравішим враженням стало відвідування Діснейленду. Я завжди буду пам’ятати мої французькі канікули і дякувати своїй французькій сім’ї, – поділився враженнями Куценко Костянтин (8 років).

Як розповів Трофімов Максим (9 років), це було цікаве літо. «Поїздка до Франції була для мене самою незабутньою. Жив я в місті Audincourt в чудовій родині Sylvette і JacquesCasoli. З перших хвилин перебування в їхній родині відчував себе як вдома. Дуже вдячний їм за прийом. З цією сім’єю ми відвідували зоопарк, атракціони, театри всі можливі екскурсії. Я радий, що побував у Франції, у таких чудових людей. Мама сказала, що я став більш самостійним!», – сказав він.

«Щороку ми дякуємо нашим французьким партнерам за прийом українських дітей. Для них поїздка у Францію – це важлива подія і вони готуються до неї протягом року. Багато дітей уже стали «членами» французьких сімей, а для нових – це хвилююче почуття незнайомого і потім такого яскравого незабутнього! У будь-якому випадку всі діти повертаються радісними, свіжими і добре відпочивши», – розповіла Голова правління ВБО «ВО «Крила» Ярослава Токар.

1 28 1 32 2

1 28 1 22 3

Офіційний сайт Дениса Дзензерського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*