«Такі різні – такі рівні»

1 16 4 10foto 2. проекту

У Львові особливі люди малюють картини, кошти з продажу яких спрямують на встановлення пандусів

1 16 4 10foto 1

Громадська організація «Розвиток громади» проводить акції малювання картин у рамках проекту «Такі різні — такі рівні». Цього разу вона відбулася у Львівському міжрегіональному центрі соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів.

За сприяння засновника арт-студії «Шухляда» Оксани Вітюк до реабілітаційного центру було доставлено полотна для майбутніх художніх шедеврів. Також пані Оксана запросила свою коліжанку-художницю Оксану Князевську, яка допомагала неповносправним чаклувати пензлем і давала корисні поради щодо художнього мистецтва.

Усі учасники дійства були в захваті від роботи і зосереджено працювали аж чотири години. «В проекті беру участь не вперше. Дуже подобається малювати. Сьогоднішній майстер-клас збагатив мене знаннями і вміннями, увесь час уважно слухала пані Оксану», — захоплено розповідає учасниця проекту Каріна Айрапетян. Спочатку дівчина обрала темні кольори, а потім передумала і створила пейзаж золотавої осені. Ще один пацієнт реабілітаційного центру Гордій Геч створив своє полотно у дусі національних кольорів. «Хотів відобразити одне, а вийшло трохи інше. Малюю з десяти років. Майстер-клас дуже сподобався», — ділиться він.

Перша акція проекту «Такі різні — такі рівні» відбулася 15 вересня на проспекті Шевченка. Тоді просто неба люди на інвалідних візках під керівництвом художників арт-студії «Шухляда» малювали олійними фарбами міський пейзаж Львова. Це полотно, а також всі інші, які намалювали і ще створять неповносправні у рамках проекту «Такі різні — такі рівні», мають продати на аукціоні до Дня благодійності 4 грудня. Кошти від продажу спрямують на встановлення пандусів у Львові.

Вікторія Примак, Львів, фото автора

«День»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*