Павло Розенко: З 2016 року вітчизняна протезно-ортопедична галузь перейде на європейські стандарти

1 29 6 9512543 2. протезування

З 1 січня 2016 року протезно-ортопедична галузь України перейде на застосування європейських технічних регламентів відповідності. Про це в інтерв’ю інформаційній агенції „Укрінформ” повідомив Міністр соціальної політики України Павло Розенко.

„Це величезна робота, це непроста ситуація для всієї системи, але це крок до Європейського Союзу”, – наголосив Міністр.

При цьому він нагадав: „Нам вдалося зберегти три протезні підприємства, які попередній міністр чомусь вирішила закрити. Три протезні підприємства в Житомирській, Хмельницькій і Миколаївській області мали бути ліквідовані, ми ж зберегли і відновили їх, і вони мають сьогодні можливість обслуговувати інвалідів своєї області й отримувати державне замовлення (маються на увазі державні підприємства від Фонду соціального захисту інвалідів). Мені вдалося зберегти протезну галузь, і наступним кроком буде її розвиток та поступовий перехід на рейки стандартів Європейського Союзу”.

„Сьогодні на рівні нескладного протезування продукція наших протезних підприємств – на рівні сучасних європейських стандартів, – додав керівник Міністерства. – Але протезна галузь потребує швидких змін, і ми розуміємо, що через деякий час підприємства будуть стикатися з дуже серйозною конкуренцією, коли відкриються кордони. Тож наша продукція має бути високої якості й у нормальному ціновому діапазоні. Тож кроки до складного протезування, залучення сучасних західних технологій ми робимо”.

Говорячи про перспективи впровадження на українських підприємствах сучасних технологій виготовлення протезів нового покоління, Розенко повідомив: „Ми зацікавлені в тому, щоб в Україну приходили не просто готові протезні вироби, а й сучасні технології. І тому сьогодні ми ведемо переговори з різноманітними фірмами із Сполучених Штатів Америки, Італії, Німеччини, інших країн, які мають прекрасні технології сучасного протезування. Мінсоцполітики зацікавлене, щоб вони приходили в Україну на засадах державно-приватного партнерства з нашими підприємствами і приводили сучасні технології, щоб ми могли в майбутньому виробляти свої складні протези”.

Міністерство соціальної політики України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*