У найпопулярніший ресторан Львова не пустили туристку на візку

1 04 1 kriivka 2. інцидент

1 04 1 kriivka 1

У суботу, 27 лютого, близько обіду у львівський ресторан «Криївка» не пустили туристку із Києва, оскільки вона була на інвалідному візку та, за словами працівника ресторану, не змогла б потрапити до закладу. Співзасновник мережі ресторанів «!Фест», до якої входить «Криївка», Андрій Худо пообіцяв розібратись у ситуації та звільнити працівника, який не пустив гостю до ресторану, повідомляє “Zaxid.net”.

Про інцидент, який стався у львівському ресторані, написав у Facebook 2 березня київський журналіст Руслан Горовий. Він із подругою прийшли до «Криївки». За його словами, чоловік, що відкриває гостям двері і питає гасло закладу, відмовився пускати туристів до ресторану, бо до входу у зал ведуть круті сходи. За словами охоронця, жінка на візку ними спуститись не зможе, а сам він якось допомогти гостям відмовився.

Руслан Горовий додає, що через поведінку працівника ресторану їм стало прикро. Тож туристи не захотіли кликати адміністратора, а просто пішли геть.

Прес-секретар мережі ресторанів «!Фест» Христина Василько повідомила ZAXID.NET, що про інцидент адміністрації закладу відомо та запевнила. що всі його обставини зараз з’ясовують. За її словами, адміністрація закладу шукає відеозапис із камер ресторану, аби впевнитись, що гостю дійсно не пустили до закладу через її особливі потреби. Якщо ж слова туристів підтвердяться, то швейцара звільнять.

«Хоча інцидент стався в суботу, ми про нього дізнались 2 березня із Facebook. Зараз ми переглядаємо відеоархів, аби побачити, що відбувалось насправді. Для нас це шок, оскільки ми кілька місяців тому розпочали роботу із менеджерським складом щодо поведінки із людьми з особливими потребами, провели спеціальні навчання та перевірили наші заклади на доступність для людей із особливими потребами», – сказала Христина Василько.

За її словами, потрапити до «Криївки» гостя на візку могла з іншого входу.

«Це питання людського розуміння і поваги. Я не можу сказати, що інший вхід був би дуже зручний для людини на візку, але можливість потрапити до закладу була і наш працівник мав би допомогти гості у цьому», – додала прес-секретар.

Свою позицію щодо інциденту співзасновник мережі ресторанів «!Фест» Андрій Худо прокоментував у Facebook. Він пообіцяв звільнити працівника, якщо відео з камер спостереження підтвердять слова туристів із Києва.

P.S. У середу ввечері Андрій Худо повідомив, що інформація про інцидент підтвердилася і винний у ньому співробітник ресторану звільнений з роботи. Худо також попросив пробачення у Руслана Горового та його супутниці.

Ірина Скіць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*