Нові можливості для діток-інвалідів з’явилися в школі-інтернаті №3

1 15 2 4 2. обмеженими можливостями

1 15 2 4 1

Кабінет ритміки і логопедичний кабінет для дітей з обмеженими можливостями були створені на базі школи-інтернату №3 в місті Миколаєві. Це результат спільної роботи педагогічного колективу закладу та підтримки компанії РУСАЛ.

Колектив школи-інтернату №3 у 2015 році став одним з переможців грантового конкурсу «Територія РУСАЛу». Другий рік поспіль в установі в рамках проекту про інклюзивне навчання вчаться діти з обмеженими можливостями та порушеннями опорно-рухового апарату.

“Для таких дітей необхідно не тільки зробити навчання доступним, а й створити навчально-методичний супровід, умови для фізичної реабілітації, – розповідає директор загальноосвітньої школи-інтернату № 3 Лариса Кондратюк. – Тому коли ми виграли понад 60 тис. грн. в грантовому конкурсі РУСАЛу, то активно взялися за роботу. Наш логопедичний кабінет був дуже маленьким. Кабінет ритміки був відсутній. Діти займалися в актовій залі. Ми вирішили повністю відремонтувати приміщення, які були в жахливому стані і якими ми, в принципі, не користувалися. В результаті у нас вийшли два абсолютно нових кабінети, з умовами, які дозволяють дітям займатися і розвиватися. Крім того, ми облаштували санвузол спеціально для дітей-інвалідів”.

Відкриття цих двох кабінетів сприяє попередженню і виправленню мовних дефектів, розвитку рухових і соціальних навичок, творчих здібностей дітей.

“Коли ми говоримо про дітей з обмеженими можливостями, про дітей із захворюваннями, то віримо, що наша турбота і підтримка допоможуть їм, – вважає генеральний директор МГЗ Дмитро Мирний. – РУСАЛ, колектив заводу намагаються зробити життя цих діток більш комфортною, їх навчання – більш ефективним, щоб вони стали повноцінними членами нашого суспільства. У школі-інтернаті № 3 працює чудовий професійний, а головне, небайдужий і творчий колектив. Я впевнений, що нові комфортні умови і наполеглива робота педагогів допоможуть дітям набиратися сил і знань, отримувати ті необхідні елементи здоров’я і спорту для того, щоб сміливо і впевнено дивитися в майбутнє”.

Ремонт кабінетів проводився протягом минулого і кількох місяців цього року. І тепер діти із задоволенням продемонстрували генеральному директору МГЗ свої досягнення. Вони старанно розповідали скоромовки, співали частівки і танцювали. Тут для них – другий дім, який спільними зусиллями компанії РУСАЛ та колективу школи-інтернату №3 тепер став ще затишніше і комфортніше.

Анастасія Євдокімова

Портал “Громадський простір”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*