Члени громадського об’єднання «Джерело життя» презентували мюзикл «Язиката Хвеська»

1 25 6 DSC 3901 2. мюзикл

1 25 6 DSC 3901 1

Ця неймовірна за своїм емоційним змістом подія відбулася за підтримки місії соціальної допомоги дітям Волинської єпархії Української Православної Церкви у Луцькому педагогічному коледжі. Неймовірна, бо навіть не виставу, а – мюзикл талановито зіграли молоді люди з особливими потребами. А насправді вони, як зазначив голова місії Олег Редько, є людьми з великими можливостями. І так емоційно сколихнули набитий вщерть зал педагогічного коледжу, що виступали не просто під аплодисменти.

Виступали під овації і вигуки «Браво». І була така реакція щирою й заслуженою, бо грали учасники молодіжного Центру реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя» справді талановито. Співали, танцювали так натхненно, і навіть ті з артистів, які стояли за кулісами, чекаючи свого виступу, пританцьовували і підспівували акторам, що були на сцені.

Мюзикл «Язиката Хвеська» – вже далеко не перша робота учасників театральної студії, яка діє при «Джерелі життя». Вони зі своїми виставами виступали на фестивалях у Львові. Червонограді, інших містах України, в Німеччині та Білорусі. А у педагогічному коледжі представили мюзикл, бо цей навчальний заклад має хорошу співпрацю з Волинською єпархією УПЦ у справі спільного соціального служіння. Режисером мюзиклу є Алла Антонюк, а музичним керівником – Валентина Тимчишина. Напевно їм було непросто поставити мюзикл, бо кожен з учасників має свої проблеми зі здоров’ям. Дві акторки грали, сидячи на колясках, зокрема і неповторна виконавиця головної ролі Таня Симінська. Але грали від усієї душі, напрочуд щиро, а голоси ж які! Оленка Зелінська, котра грала куму, могла б зі своїм голосом підкорити і більшу сцену.

Це було свято для самих учасників «Джерела життя». Але це було подією, як зазначив директор коледжу Петро Бойчук, і для колективу навчального закладу. Від молоді з особливими потребами, але великими талантами присутні набиралися жаги до життя, життя повноцінного і життя заради інших людей. Протоієрей Олександр Богданов від Волинської єпархії подякував колективу педколеджу за підтримку соціальних проектів, активну у них участь, підтримку «Джерела життя». А учасникам мюзиклу подякував за їхню життєрадісність, за їхню віру у Господа, яка допомагає їм долати випробування, і за ту наснагу, яку вони подарували своїм ровесникам.

Волинська єпархія +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*