Денис Дзензерський підтримав організацію відпочинку для дітей з інвалідністю у Грузії

1 23 2 DSCN66361 1 2. інвалідністю

1 23 2 DSCN66361 1

З 8 по 15 вересня при підтримці народного депутата України Дениса Дзензерського українські діти та молодь з інвалідністю відпочили у Грузії.

Проект оздоровлення дітей був організований ВБО «ВО «Крила», Міністерством соціальної політики України, за сприяння Посольства України у Грузії.

Як зазначив Денис Дзензерський, подібні проекти сприяють не тільки зміцненню взаємин між країнами, а й дають можливість обмінятися досвідом у роботі. «Хочеться відзначити важливу роль україно-грузинських відносин, які будуються на принципах поваги, довіри і партнерства. Я сподіваюся, що це не останній проект, спрямований на розвиток і підтримку дітей з інвалідністю», – сказав народний депутат.

Можливість відвідати грузинське містечко Аспіндза отримали 16 дітей із Київської та Сумської областей.

Діти проживали в комфортабельних номерах на базі регбі, що розташована серед гір, на березі річки Кура.

Програма відпочинку була дуже насиченою – це і екскурсії, і різноманітні майстер-класи.

Група відвідала Вардзію – старовинний печерний монастирський комплекс, унікальне місто Саро, яке знаходиться на висоті 1400 м над рівнем моря, фортецю Рабаті.

Діти спробували себе у майстер-класах з виготовлення ляльок із клаптиків тканини та паперу, прикрас із войлоку, приготування хачапурі та соусу з горіхів, вчилися грати в регбі.

У відповідь на гостинність приймаючої сторони діти влаштували українські вечорниці. Співали пісні та вітали грузинських друзів українськими сувенірами.

Крім цього діти з інвалідністю продемонстрували показовий виступ з карате, що дуже вразило грузинську публіку.

Перед від’їздом для українських гостей був організований концерт, в якому прийняли участь представники чотирьох центрів реабілітації з різних куточків Грузії, діти та молодь з місцевого будинку культури та музичної школи.

Темпераментні грузинські танці та пісні не залишили нікого байдужими. Діти залишились у захваті від поїздки в Грузію.

«На кожному кроці учасники проекту відчували до себе повагу та турботу від грузинських друзів. Я дуже вдячна за надану можливість неймовірним людям – Нузгару Канделакі – Голові департаменту молоді в Міністерстві в справах спорту та молоді Грузії, Елісон Рекхвіашвілі – керує організацією Rhea Union, до складу якої входять чотири центри реабілітації для людей з особливими потребами у Грузії. Вони зробили цей відпочинок насиченим, незабутнім та сповненим вражень. Я щиро сподіваюсь, що наша співпраця продовжиться», – зазначила Голова Правління ВБО «ВО «Крила» Ярослава Токар.

1 23 2 DSCN66551 2

1 23 2 DSCN6924 3

Офіційний сайт Дениса Дзензерського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*