Відбувся обласний семінар директорів дошкільних навчальних закладів, у яких можливе впровадження інклюзивного підходу до навчання

1 28 3 371 2. инклюзивного, особливими освітніми потребами

  1 28 3 371 3Днями на базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників відбувся обласний семінар на тему «Створення інклюзивного освітнього простору в дошкільному навчальному закладі» для директорів дошкільних навчальних закладів, у яких можливе впровадження інклюзивного підходу до навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами. Захід відбувся під гаслом «Вже сьогодні ми творимо завтра».

Під час семінару висвітлювались питання основних гуманістичних принципів, що лежать в основі інклюзивної освіти, розкривались питання співпраці керівників дошкільних навчальних закладів та психолого-медико-педагогічної консультації з раннього виявлення дітей з порушеннями психофізичного розвитку та надання корекційно-розвиткової допомоги з підготовки дітей з особливими потребами до навчання в школі, розглянуто питання логопедичного, психологічного та дефектологічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами.

Завідуюча кафедрою психології Валентина Коновальчук, розкрила актуальність проблеми формування позитивного ставлення здорових вихованців та їх батьків, педагогічного колективу до дітей з психофізичними порушеннями, звернула увагу присутніх на необхідність змін в підходах до освіти підростаючого покоління.

Завідувач Черкаської міської психолого-медико-педагогічної консультації Володимир Драгун розкрив шляхи впровадження інклюзивної освіти в навчальні заклади міста, вказав на необхідність раннього вивчення стану розвитку дитини та надання корекційної допомоги в дошкільному віці з метою покращення ситуації щодо навчання дітей у початковій школі.

Учасники семінару взяли участь у засіданні круглого столу, де обговорювали проблему особистісно-орієнтованого підходу до дитини з особливими потребами в умовах дошкільного навчального закладу.

Присутні висловили думку, що для того, щоб інклюзія активніше впроваджувалася у навчальні заклади, вже сьогодні необхідно змінювати погляди, переконання всіх учасників освітнього процесу: дітей, батьків, педагогів, обслуговуючого персоналу щодо навчання, соціалізації дітей з особливими освітніми потребами.

За інформацією Департаменту освіти і науки облдержадміністрації

Черкаська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*