35 дітей навчаються за інклюзивною формою у школах Дніпропетровська

1 11 6 tiger-1329471917 2. дітей, навчаються, освіти

35 дітей навчаються за інклюзивною формою у школах міста. Про це під час прес-конференції повідомила головний спеціаліст управління освіти та науки Дніпропетровської міської ради Наталія Охота. «На сьогодні у 21 міській школі працюють 32 інклюзивні класи. Розпочинали ми таку роботу лише з двох дітей на початок 2012-2013 навчального року, на кінець року їх було вже 9. Сьогодні 35 дітей з особливими освітніми потребами здобувають освіту на рівні зі здоровими дітьми, серед них діти із порушеннями інтелектуального розвитку, діти-аутисти, а також дитина із синдромом Дауна», – зазначила Наталія Охота.

За її словами, за такою дитиною у школі закріплюється вчитель-асистент, який допомагає освоювати індивідуальну навчальну програму відповідно до висновків обласної психолого-медико-педагогічної комісії. «На початку запровадження інклюзивної освіти деякі батьки хвилювалися, як дитина освоїться у класі серед здорових учнів, згодом відчули позитив, оскільки діти адаптувалися у колективах однолітків. Учні з особливими потребами не тільки проходять шкільну програму навчання, а й займаються у різних гуртках, беруть участь у позакласній роботі. Головне для таких школярів не те, настільки успішно вони вчаться, а те наскільки комфортно почувають себе у дитячому колективі», – сказала головний спеціаліст управління освіти та науки міської ради.

На базі дошкільних навчальних закладів різних районах міста працюють групи для дітей-інвалідів. «Наприклад, у дошкільному навчальному закладі №189 Ленінського району є група для дітей із проблемами опорно-рухового апарату, у дитсадку №302 Жовтневого району – група для дітей із синдромом «Дауна», дитсадку №149 Індустріального району – група для дітей із порушенням психічного розвитку. Окрім того, на базі дитячих садків у різних районах міста працюють спеціальні групи, зокрема, 76 груп для дітей із затримкою мови, 3 групи для малюків із затримкою інтелекту, 28 – для дітлахів із затримкою психічного розвитку, 32 – вадами зору, 41 група – для дітей з проблемами опорно-рухомого апарату», – додала Наталія Охота.

За інформацією управління освіти та науки Дніпропетровської міської ради, у навчальних закладах міста виховуються 1 тисяча 123 дитини-інваліди, з них 848 осіб навчаються у школах, 127 – у дитячих садках, 148 – у спеціальних закладах для дітей з обмеженими фізичними можливостями.

Дніпропетровська міська рада – офіційний Інтернет-портал

Одна репліка к “35 дітей навчаються за інклюзивною формою у школах Дніпропетровська”

  1. наталия :

    интересно было бы пообщаться с родителями этих детей, кто на инклюзивном. Кто сопровождает их детей, где взяли эти ставки в школе. и главное – как учитель относится к посещению класса наравне с другими этим ребенком. На деле все не так красиво и безоблачно как в отчетах чиновников…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*