За ініціативи Марини Порошенко у столиці пройшов тренінг для 250 директорів шкіл та управлінців галузі освіти

1 27 5 b2194b09f3ae85970bb5adf0024c0db7 1464016676 extra large 2. освіти

  1 27 5 b2194b09f3ae85970bb5adf0024c0db7 1464016676 extra large 1

23 травня в рамках соціальної програми Голови Благодійного Фонду Порошенка, Дружини Президента України Марини Порошенко пройшов спеціалізований тренінг «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи. Результати» для 250 освітян Київської та Черкаської областей, а також Києва і Харкова. Це вже третій тренінг після Вінниці та Запоріжжя, який проходить у рамках програми, ініційованої Мариною Порошенко, по впровадженню інклюзивної освіти в Україні. На сьогоднішній день навчання вже пройшли близько 400 представників управлінської ланки галузі освіти.

У Київському палаці дітей та юнацтва зібралися керівники департаментів освіти, директори та завучі інклюзивних шкіл та керівництво шкіл, які вже у новому навчальному році відкриють новостворені інклюзивні класи для особливих дітей.

За словами Марини Порошенко, мета таких тренінгів – допомогти освітянам опанувати тематику, надати практичні знання у напрямках нормативно-правової бази, шляхів пошуку і надходження фінансування, поділитися успішним досвідом пошуку шляхів ефективної взаємодії між органами влади та всіма дотичними структурами.

«Я дуже рада вітати так багато однодумців по розвитку інклюзії в Україні. Разом ми робимо дуже важливу справу, яка потрібна не лише дітям з особливими потребами, а й всьому нашому суспільству. Адже діти не чекають, вони ростуть. А здатність сприймати не таких, як ти сам – вагомий показник рівня свідомості нації», – зазначила Марина Порошенко.

Головним результатом цієї роботи організатори вважають згуртування кола зацікавлених осіб, аби вже у новому навчальному році особливі діти отримали більше можливостей навчатися в інклюзивних класах разом зі своїми однолітками.

Навчання проводили освітяни-практики та представники громадських організацій, які активно займаються розвитком інклюзивної освіти в Україні та мають успішний досвід роботи щодо соціалізації дітей з особливими потребами – Інна Луценко, Леся Миськів та Лариса Шевчук.

Подібний тренінг 12 травня вже пройшли 40 освітян Вінниччини, 17 травня – 80 працівників освіти Запоріжжя. На початку червня навчання пройдуть майже 150 директорів, завучів шкіл та управлінців в галузі освіти Житомирської області.

Офіційне інтернет-представництво Президента України +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*