Підтримка сильних духом

1 08 2 13382011 news bigpic. служби зайнятості

Інваліди – зазвичай люди сильні духом, які хочуть жити нормальним життям, досягати у професійному плані кар’єрних висот. Надати їм таку можливість – це те завдання, яке щодня вирішують спеціалісти Одеської обласної служби зайнятості.

Всупереч інвалідності з дитинства, Сергій Б. є оптимістом по життю. Віра в те, що людина є сама ковалем свого щастя, допомагає йому у цьому світі нічим не відрізнятися від інших членів суспільства, а почуття обов’язку перед своєю сім’єю та родиною додає йому сил активно шукати роботу та знаходити її відповідно до свого стану здоров’я. Сергій зізнається, що якби не служба зайнятості, це було б зробити значно важче.

До Одеського міського центру зайнятості Сергій звернувся в січні цього року. Він відразу виявив бажання працювати, незважаючи на вади опорно-рухового апарату. Фахівці центру зайнятості почали підбирати для нього варіанти підходящої роботи. Перші кроки були направлені на розширення уявлення про підходящу роботу та можливості її пошуку. Сергій відвідував семінари з техніки пошуку роботи, приймав участь у ярмарках вакансій, де спілкувався з роботодавцями. Нещодавно за допомогою служби зайнятості Сергій був працевлаштований машиністом розфасувально – пакувальних машин у ПАТ «Одеський коровай». Вже через тиждень Сергій завітав до Одеського міського центру зайнятості і повідомив, що дуже задоволений робочим місцем та умовами праці. Та й робота ця йому під силу.

«Щиро дякую працівникам центру зайнятості за надану мені допомогу у працевлаштуванні. Те, як вони допомагають людям, відчув на своєму особистому прикладі і при нагоді розповідаю це своїм знайомим та друзям», – висловив подяку Сергій.

Пошуки роботи для інвалідів потребують неабияких зусиль. Але, практика показує, інвалідність – це не вирок. Інваліди стають повноцінними членами суспільства та відмінними фахівцями.

Працевлаштування людей цієї категорії може бути успішним лише за умови поєднання зусиль роботодавців та фахівців служби зайнятості, але головне – бажання самого інваліда жити та працювати.

Відділ зв’язків з громадськістю та ЗМІ

Одеський ОЦЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*