Сприяння створенню безперешкодного доступу для інвалідів до житлових та громадських об’єктів

1 10 1374745656 20130725d 2. безперешкодного доступу, інвалідів

  1 10 1374745656 20130725d 1До Урядового уповноваженого з прав інвалідів Олексія Журавка щомісяця надходять численні звернення від інвалідів щодо неналежного виконання з боку деяких місцевих органів державної влади та органів місцевого самоврядування зобов’язань, взятих державою відповідно до Конвенції ООН про права інвалідів (ратифікована Україною 16.12.2009 р.) та чинного законодавства, зокрема, у сфері безперешкодного доступу для людей з інвалідністю.

Так, у листопаді 2013 року до Урядового уповноваженого з прав інвалідів звернулась мешканка м. Іллічівська Одеської області (інвалід I групи) із скаргою щодо відсутності безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю до об’єктів громадського призначення, зокрема, державного закладу «Іллічівська басейнова лікарня на водному транспорті МОЗ України», прокуратури м. Іллічівська та місцевого транспорту загального користування. Відповідно до законів України «Про місцеві державні адміністрації» та «Про благоустрій населених пунктів» Урядовим уповноваженим з прав інвалідів було зроблено відповідний запит до Одеської обласної державної адміністрації.

У свою чергу, Одеська обласна державна адміністрація поінформувала, що у державному закладі «Іллічівська басейнова лікарня на водному транспорті МОЗ України» на 2014 рік передбачено створення належних умов для інвалідів-візочників у відділеннях палат лікарні, також буде здійснено переведення прокуратури м. Іллічівська з третього поверху будівлі міського виконавчого комітету до іншої будівлі, облаштованої пандусом. Крім того, питання щодо збільшення кількості транспорту загального користування, пристосованого для перевезення інвалідів, буде враховано при проведенні чергового конкурсу серед пасажироперевізників, який проводиться органами місцевого самоврядування м. Іллічівська.

«На сьогодні в Україні поки що не досягнуто стовідсоткового рівня доступності до будівель житлового та громадського призначення, але кропітка робота у цьому напряму триває. Я впевнений, що завдяки зверненням людей з інвалідністю із регіонів – ми зможемо забезпечити поставлену мету, адже кожне звернення є сигналом до дії та негайного втручання. Крок за кроком ми забезпечимо право кожного інваліда на належний доступ до фізичного оточення, транспорту, інформації та послуг як у міській, так і сільській місцевостях», – зазначив Олексій Журавко.

zhuravko.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*