На Рівненщині минулого року за сприяння служби зайнятості працевлаштували 643 особи з інвалідністю

1 15 92219753-FD53 1. вадами зору, інвалідністю, інвалідів, floor, indoor, furniture, desk, table, chair, wheelchair. A group of people in a room

Служба зайнятості області сприяє працевлаштуванню осіб з інвалідністю, працює над створенням і постійним поповненням банку даних вільних робочих місць, на які можуть бути працевлаштовані люди з особливими потребами.

Протягом 2013 року у центрах зайнятості Рівненської області перебувало на обліку 1547 осіб з інвалідністю, які мали статус безробітного (у 2012 році – 1243 особи). За сприяння служби зайнятості працевлаштовано 443 безробітні особи з інвалідністю, що на 32,2 відсотка більше відповідного періоду 2012 року. Отримав одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності 41 безробітний з інвалідністю. На кінець 2013 року на обліку перебувало 643 безробітних цієї категорії.

Окрім цього, протягом минулого року 296 осіб з інвалідністю отримували послуги служби зайнятості і не були зареєстровані як безробітні. З них 200 осіб було працевлаштовано за сприяння служби зайнятості.

Протягом 2013 року в службі зайнятості області було зареєстровано 507 вакансій, на які можливе працевлаштування інвалідів, навантаження на одне робоче місце становило 3 особи.

Для підвищення конкурентоспроможності цієї категорії громадян на ринку праці організовується професійне навчання. За направленням служби зайнятості, протягом січня – грудня 2013 року проходили професійну підготовку, перепідготовку чи підвищення кваліфікації 215 осіб з інвалідністю.

Особам з інвалідністю надавались профінформаційні та профконсультаційні послуги. Упродовж 2013 року 1547 безробітних осіб з інвалідністю, перебуваючи на обліку в центрах зайнятості, отримали понад 8,4 тис. профорієнтаційних послуг.

Минулого року було продовжено супровід осіб з вадами зору. У червні 2013 року було укладено угоду між Рівненським міським центром зайнятості та Рівненським учбово-виробничим підприємством Українського товариства сліпих на проведення громадських робіт із супроводу інвалідів з вадами зору. На громадських роботах із супроводу інвалідів з вадами зору працювало 9 безробітних громадян, на оплату їх праці було використано 33,7 тис. грн з коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та з бюджету м. Рівне. Безробітні допомагали незрячим відвідувати соціальні установи, лікувальні заклади, здійснювати покупки у магазинах. Усього безробітними було виконано 1094 замовлення від осіб з вадами зору, які потребують сторонньої допомоги, та надано незрячим 2171 послугу із супроводу.

Відділ організації сприяння працевлаштуванню та надання послуг роботодавцям

Рівненський обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*