Допомога до активного трудового життя

1 25 3 45566 2. інвалідів

  1 25 3 45566 1Для людини з інвалідністю трудова діяльність є не тільки можливістю матеріально забезпечити своє існування, а й фактором реалізації своїх професійних здібностей. Тільки робота дозволяє таким людям поважати себе, подолати розчарування і самотність.

Саме тому, для вирішення проблем осіб з обмеженими фізичними можливостями, підвищення рівня їх працевлаштування, Луганським міським центром зайнятості 20 червня проведено Ярмарок вакансій для інвалідів.

У заході взяли участь менеджер з персоналу підприємства ДП «Хлібозавод» ТОВ «Добродія Трейд» Гладкова Катерина та інспектор відділу кадрів КЗ «Луганський міський центр первинної медико-санітарної допомоги №4» Корякіна Любов Борисівна. Вони надали вичерпну інформацію про характер роботи підприємств, обов’язки вакантних посад (продавець продовольчих товарів, лікарі, сестра медична), вимоги до працівників, соціальні гарантії, які передбачені чинним законодавством, оплату праці.

Спеціаліст відділу взаємодії з роботодавцями проінформувала присутніх про умови праці та рівень заробітної плати на інших підприємствах міста, які запропонували вакантні місця для інвалідів. До розгляду учасникам були надані біля 70 вакансій, серед них: касир торговельного залу, контролер з енергонагляду, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, двірник, підсобний робітник та інші.

Спеціаліст відділу активної підтримки безробітних розповіла про стан ринку праці міста, послуги служби зайнятості, зокрема професійне навчання безробітних під замовлення роботодавця. Також присутні ознайомилися з умовами працевлаштування на нові робочі місця з компенсацією єдиного внеску роботодавцям, можливістю взяти участь у тимчасових роботах.

Всього учасниками заходу стали 37 осіб з обмеженими фізичними можливостями. Вони отримали корисну інформації та шанс правильного вибору свого подальшого трудового життя.

Л. Гуменюк, головний спеціаліст відділу статистики, моніторингу та прогнозування Луганського МЦЗ

Луганський регіональний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*