Служба зайнятості – особам з особливими потребами

1 27 trudoustrojstvo-invalidov 1. інвалідністю

В Олександрійському міськрайонному центрі зайнятості відбувся День інформації для осіб з обмеженими фізичними можливостями, у рамках якого проведено низку різноманітних інформаційних, просвітницьких, довідкових та інших заходів, що спрямовані на підвищення ефективності соціального захисту людей з інвалідністю, надання якісних та результативних соціальних послуг щодо сприяння працевлаштуванню таким клієнтам.

Так, з метою задоволення кадрових потреб роботодавців та надання можливості незайнятим громадянам одночасно запропонувати свої професійно-кваліфікаційні характеристики багатьом роботодавцям та отримати гідну роботу Олександрійським міськрайонним центром зайнятості було проведено Ярмарок вакансій та послуг служби зайнятості для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Ярмарок відбувся за участі 5 представників роботодавців та інших соціальних партнерів, а саме: ДВНЗ «Олександрійський політехнічний коледж»,ТОВ «ВКФ «Оксамит», ПП «ОлександріяКвартал», Товариство Червоного Хреста України та управління праці та соціального захисту населення Олександрійської міської ради.

У ході Ярмарку роботодавці презентували свої підприємства, шукачі роботи ознайомилися з інформацією про вільні робочі місця, діяльність підприємств, умови та оплату праці, соціальні гарантії на даних підприємствах та іншою корисною інформацією, пов’язаною з працевлаштуванням.

Загалом в Ярмарку вакансій та послуг служби зайнятості взяли участь 29 громадян, які шукають роботу.

Цього ж дня з метою підвищення ефективності взаємодії міськрайонного центру зайнятості з соціальними партнерами щодо прийняття дієвих рішень, направлених на підвищення рівня зайнятості осіб з інвалідністю, проведено засідання «круглого столу». На засіданні зокрема йшлося про підвищення конкурентоспроможності на ринку праці осіб з обмеженою працездатністю, посилення взаємодії усіх соціальних партнерів, які опікуються питаннями зайнятості інвалідів щодо створення робочих місць для таких осіб та ін. Під час заходу було наголошено, що досягнення позитивних зрушень можливо лише за умови результативної співпраці між соціальними партнерами стосовно працевлаштування та трудової зайнятості інвалідів, що спрямована на забезпечення можливості вищезазначеної категорії громадян повноцінно працювати, отримувати гідну заробітну плату, брати участь у суспільному житті, а також на підвищення їх соціального статусу. Учасниками «круглого столу» прийнято ряд спільних рекомендацій. Всього в засідання взяли участь 7 роботодавців та інших соціальних партнерів.

У рамках Дня інформації для шукачів роботи, з числа осіб з інвалідністю відбулися й інформаційні семінари, під час яких присутні отримали актуальну і корисну інформацію про стан місцевого ринку праці; перспективи працевлаштування громадян з інвалідністю на підприємствах міста та району; соціальні послуги, які надає служба зайнятості, зокрема її можливості щодо підбору підходящої роботи; організації професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації; участі зазначеної категорії громадян у громадських та інших роботах тимчасового характеру, а також сприяння у започаткуванні власної справи тощо.

Під час заходу діяли й консультпункти центру зайнятості з юридичних, профорієнтаційних та інших питань, пов’язаних з працевлаштуванням.

Олександрійський міськрайонний центр зайнятості

Олександрійські новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*