Шляхи працевлаштування осіб з інвалідністю

1 05 2 PM290image002 2. інвалідністю, інвалідів

  1 05 2 PM290image002 1Люди з інвалідністю в силу обмеження здоров’я не можуть вести повноцінний спосіб життя в тих умовах, які пропонує їм сучасне суспільство. Вони не мають можливості реалізувати свій потенціал через існуючі в суспільстві соціальні, фізичні чи інші бар’єри.

26 лютого в приміщенні Глибоцького районного центру зайнятості було проведено круглий стіл на тему: «Забезпечення прав вразливих категорій громадян», під час якого обговорено питання щодо реалізації трудових намірів та працевлаштування безробітних інвалідів. До обговорення долучилися роботодавці району, які не виконали норматив робочих місць для працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями, що перебувають на обліку в центрі зайнятості.

Головний державний інспектор праці Територіальної державної інспекції з питань праці у Чернівецькій області І.Дамаскін, звернув увагу роботодавців на обов’язок подавати до Чернівецького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів форми №10-ПІ, виконання нормативу робочих місць щодо працевлаштування інвалідів, а також про компетенцію державного інспектора праці та завдання інспекції щодо контролю за додержанням законодавства про працю. Доповідач зосередив увагу присутніх на обов’язку виконання нормативу робочих місць щодо працевлаштування інвалідів, незважаючи на те, що бюджетні організації звільняються від сплати адміністративно-господарських санкцій за не виконання цього нормативу.

Під час обговорення відмічено, що у ряді випадків люди з інвалідністю абсолютно не здатні до трудової діяльності, навіть найпростішої, до того ж потребують належного облаштування робочого місця.

Роботодавці отримали вичерпні відповіді на запитання щодо відповідальності у разі порушення трудового законодавства.

За підсумками круглого столу прийняте рішення щодо систематичного надання резюме осіб з інвалідністю роботодавцям району та взаємного інформування щодо можливостей працевлаштування цієї категорії людей.

Глибоцький районний центр зайнятості

Чернівецький регіональний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*