Міська влада і «Феліцітас» продовжать допомагати особливим сумчанам

1 05 3 1425386474 10472 2. феліцітас, абілітації, дітям-інвалідам, реабілітації, інтелектуальною недостатністю

  1 05 3 1425386474 10472 1Сумське міське товариство допомоги дітям-інвалідам, що мають розумову відсталість, «Феліцітас» у 2015 році продовжить надання послуг цій особливій категорії сумчан. Для цього товариство отримає фінансову підтримку у сумі 430 тис. грн. з міського бюджету. Такими були підсумки конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими організаціями, для виконання (реалізації) яких у 2015 році надаватиметься фінансова підтримка за рахунок коштів міського бюджету. Організатором конкурсу є управління соціального захисту населення.

Для участі в конкурсі надійшла конкурсна пропозиція від товариства «Феліцітас» щодо реалізації програми «Надання послуг денного догляду, соціальної реабілітації і абілітації інвалідам і дітям-інвалідам з розумовою відсталістю».

27 лютого під головуванням в. о. першого заступника начальника управління Наталії Москаленко відбулося засідання конкурсної комісії, на якому було ухвалено допустити до участі у конкурсі пропозицію «Феліцітасу» та провести другий етап конкурсу.

Голова Сумського міського товариства допомоги дітям-інвалідам, що мають розумову відсталість, Сергій Сапожніков провів відкритий захист поданої на конкурс програми. Її мета – надання денного догляду особам з інтелектуальною недостатністю на базі реабілітаційної установи, а також проведення соціальної реабілітації на базі реабілітаційної установи та в домашніх умовах, абілітації та транспортування осіб до інституту громадянського суспільства, до дому та іншого можливого надання соціальних послуг.

На сьогодні у Сумах відсутні комунальні і державні реабілітаційні заклади, які б надавали такі послуги. В той же час, їх потребують 20 (денний догляд) та 31 (соціальна реабілітація і абілітація) городянин. Вони перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати.

Нагадаємо, товариство «Феліцітас» було створено в лютому 1992 року. Місією товариства є надання допомоги людям з інтелектуальною недостатністю і їхнім родинам від народження до смерті інваліда за допомогою створення комплексу закладів (служб) у м. Суми в сфері освіти, працевлаштування, соціальної реабілітації і адаптації, а також захисту прав людей з інтелектуальною недостатністю.

Слід зазначити, що з 2006 року відповідно до міської програми «Місто Суми – територія добра та милосердя» товариству «Феліцітас» надається фінансова підтримка з коштів міського бюджету як громадській організації інвалідів.

В 2014 році, у відповідності зі змінами у законодавстві, за результатами конкурсу на виконання програми «Надання послуг денного догляду, соціальної реабілітації і абілітації інвалідам і дітям-інвалідам з розумовою відсталістю» з міського бюджету профінансовано 390,9 тис. грн.

Голова товариства також наголосив на неспроможності реалізації програми у повному обсязі, якщо фінансова підтримка з міського бюджету не буде надана. Згідно з кошторисом, для виконання заходів програми «Феліцітас» необхідно понад 662,5 тис. грн. За рахунок власних фінансових ресурсів та спонсорських внесків, такий обсяг залишається для товариства недосяжним.

За результатами індивідуального оцінювання членами конкурсної комісії пропозиція «Феліцітасу» набрала 465 з 560 можливих балів. Тим самим, стало переможцем конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), спрямованих на надання у місті Суми деяких видів соціальних послуг на базі інституту громадянського суспільства та в домашніх умовах, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка з міського бюджету в 2015 році.

Конкурс проводився з метою забезпечення прозорості та ефективного використання коштів, які передбачаються в міському бюджеті міста Суми для фінансової підтримки інститутів громадянського суспільства та на виконання міської програми «Місто Суми – територія добра та милосердя» на 2013-2015 роки».

Муніципальний інформаційний портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*