Профконсультаційний захід для осіб з особливими потребами

1 22 3 16092013025 2. особливими потребами, інвалідністю

  1 22 3 16092013025 1

У приміщені Крижопільського районного центру зайнятості пройшов профконсультаційний захід для осіб з особливими потребами які перебувають на обліку в службі зайнятості.

Перед учасниками заходу виступила директор районної служби зайнятості Любов Андріївни Войтенко. Вона ознайомила учасників заходу з послугами служби зайнятості, додатковими гарантіями для громадян з особливими потребами згідно із законодавством про зайнятість, особливостями працевлаштування в сучасних умовах, новітніми методами пошуку роботи. Основною метою семінару було ознайомлення осіб з обмеженою працездатністю зі станом ринку праці в регіоні та перспективами працевлаштування.

Під час заходу було розглянуто питання, які стосувались наявності вакансій для осіб з інвалідністю, можливістю працевлаштування та участю у громадських та роботах тимчасового характеру, ознайомлення з видами та можливостями підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації, інформування про види індивідуальної трудової діяльності та перспективні напрями підприємництва в регіоні, тощо.

У заході взяли участь 26 осіб з особливими потребами.

У сфері забезпечення зайнятості людей з інвалідністю існує ще багато проблем, і районна служба зайнятості постійно шукає шляхи удосконалення своєї роботи, аби задовільнити потреби та прагнення кожної людини з інвалідністю, яка звернулась до нас за допомогою. Так, у Крижопільському центрі зайнятості особи з інвалідністю мають вільний доступ до всіх джерел інформації. Для забезпечення доступності професійної орієнтації згідно з вимогами Єдиної технології обслуговування незайнятого населення у базових центрах зайнятості області створено спеціальні інформаційні куточки для інвалідів, які входять до складу профінформаційного сектора.

Проведення подібних профорієнтаційних заходів дає можливість шукачам роботи з особливими потребами безпосередньо ознайомитися з вимогами сучасного працевлаштування.

Крижопільська РДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*