День відкритих дверей центру зайнятості

1 01 3 PM458image002 2. інвалідністю

  1 01 3 PM458image002 125 червня 2015 року в Мукачівському міському центрі зайнятості пройшов День відкритих дверей в рамках якого проведено: семінар за участю осіб з інвалідністю, семінари для роботодавців, засідання круглого столу на тему: «Працевлаштування безробітних громадян з фізичними вадами», презентація професій для осіб з інвалідністю.

Учасники заходу мали змогу отримати інформацію про можливість працевлаштування за допомогою центру зайнятості, ознайомитись з барометром професій, переглянути відеофільми.

Бажаючі отримали роздатковий матеріал, буклети, періодичні видання з пропозиціями роботодавців міста.

Заслухавши та обговоривши виступи учасників круглого столу з питання щодо завдань державної служби зайнятості, роботодавців та соціальних партнерів щодо стабілізації ринку праці, учасниками заходу прийняті відповідні рішення.

Основна задача державної служби зайнятості – забезпечення умов для реалізації права громадян на працю, сприяння зайнятості населення та запобігання масовому безробіттю, здійснення соціального захисту тимчасово непрацюючого населення та підтримка тимчасово переміщених осіб, учасників АТО.

Спеціалісти центру зайнятості інформували про стан ринку праці міста, наявність вільних робочих місць, в тому числі для осіб з інвалідністю.

Інвалідність не позбавляє громадян України права на працю. Люди з обмеженими можливостями потребують соціального захисту та гідних умов життя. Мукачівський міський центр зайнятості в своїй роботі приділяє велику увагу працевлаштуванню людей з інвалідністю, пошуку для них підходящої роботи відповідно до рекомендацій МСЕК, наявних знань і навичок, ураховуючи побажання кожної людини.

Практика роботи свідчить, що підвищити ефективність соціального захисту інвалідів та рівень їх зайнятості можливо за умови тісної співпраці всіх зацікавлених сторін, а саме: роботодавців, Управління праці та соціального захисту населення, служби зайнятості, Фонду соціального захисту інвалідів та центру медико-соціальної експертизи.

У центрі зайнятості створені умови для вільного доступу та оформлені інформаційні куточки для осіб з обмеженими можливостями. Це описи професій, відео- і аудіоматеріали, буклети, листівки, переліки рекомендованих навчальних закладів та професій із зазначенням медичних протипоказань, до деяких з них, паспорти підприємств, організацій тощо. Вони мають можливість ознайомитись з переліком послуг, які надаються службою зайнятості, отримати необхідну консультацію щодо працевлаштування на робочі місця.

День відкритих дверей центру зайнятості видався цікавим. Учасники заходу задоволені, а спеціалісти центру зайнятості мають надію, що захід принесе позитивні результати.

Валентина Гісем, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Мукачівському міському центрі зайнятості

Закарпатський обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*