Знайшла себе на ринку праці

1 31 1 PM282image002 2. центру зайнятості

«Безграмотними у ХХІ сторіччі будуть не ті,
хто не вміє читати та писати,
а ті, хто не вміє вчитися, довчатися та перевчатися…»
Елвін Тоффлер,
американський соціолог

  1 31 1 PM282image002 1Кажуть, хто хоче працювати, той шукає можливості, а хто не хоче – знаходить причини. Ось так і в непростій ситуації безробіття: в одних населених пунктах господарювати залишилися діти та літні люди (працездатне населення подалося на заробітки), в інших – у кожній хаті повноцінна родина, і мають справу до душі, яка гарантує стабільні заробітки й родинний добробут.

Підтримати кожного, кого спіткало безробіття і хто наполегливо хоче працювати, докладаючи для цього усіх зусиль, намагаються фахівці Глибоцького районного центру зайнятості.

Інваліди – це особлива соціальна категорія населення, яка потребує підвищеної захищеності від держави. Згідно з законодавством вони мають право на працевлаштування, враховуючи свій фізичний стан, медичні рекомендації, освіту та стан ринку праці. Люди з обмеженими можливостями повинні брати участь в житті суспільства на його різних рівнях: місцевому, національному та міжнародному.

Пані Марія Малайку, на жаль, інвалід III групи, за професією бухгалтер. Залишившись без роботи, звернулася до районного центру зайнятості за допомогою у працевлаштуванні. Проте підходящої роботи не було. Під час індивідуальної співбесіди дізналася про сприяння служби зайнятості безробітним у започаткуванні власної справи. Відвідавши інформаційний семінар з підприємницької діяльності, вирішила спробувати себе в бізнесі, а після профдіагностичного тестування остаточно впевнилася у своєму правильному виборі. За допомогою спеціалістів центру зайнятості склала бізнес-план, зареєструвалася як приватний підприємець та відкрила власну фірму з надання бухгалтерських послуг. Сьогодні Марія Тодорівна – успішна жінка і радить тим, хто планує стати підприємцем, бути наполегливим у досягненні мети, не боятися труднощів і перешкод та вірити в успіх, адже займатися власною справою, до того ж улюбленою, – це величезне моральне задоволення, гідний заробіток, радість самореалізації.

Глибоцький районний центр зайнятості

Чернівецький регіональний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*