Ярмарок вакансій для осіб з інвалідністю

1 19 3 PM295image002 2. інвалідністю

  1 19 3 PM295image002 1З метою реалізації людей з інвалідністю права на трудову діяльність та задоволення потреби роботодавців у необхідних працівниках, Знам’янським міськрайонним центром зайнятості проведено ярмарок вакансій. Учасниками заходу стали представники підприємств міста Знам’янки, що мають потребу в працівниках, серед них: Локомотивне Депо Знам’янка, ТОВ «Знам’янське хлібоприймальне підприємство», Центр механізації колійних робіт, ФГ «Матвєєв», Психоневрологічний комбінат та близько 20 громадян з інвалідністю. На ярмарку були представлені вакансії: електрогазозварник, механік, водій автотранспортних засобів, прибиральник службових приміщень, сторож, стрілець та ін.

Під час заходу його учасники отримали інформацію про наявність вільних робочих місць та вакантних посад на підприємствах міста та району, їх діяльність, умови праці, заробітну плату, тривалість робочого часу та відпочинку тощо. Крім того, дізналися про соціальні послуги, які надає служба зайнятості населенню, зокрема громадянам з особливими потребами, професії та спеціальності, актуальні на ринку праці, отримали іншу корисну інформацію, пов’язану з працевлаштуванням. Шукачі роботи мали можливість одночасно запропонувати свої професійно-кваліфікаційні якості усім роботодавцям – учасникам заходу, та отримати гідну роботу, а роботодавці – обрати саме тих працівників, які необхідні їх підприємству.

Структурним компонентом заходу стало функціонування консультпунктів, у яких охочі отримали інформацію, пов’язану з працевлаштуванням, у тому числі тимчасовим, започаткуванням власної справи, можливістю професійного навчання за сприяння служби зайнятості тощо.

За попередніми результатами ярмарку дві особи направленні для ознайомлення з умовами праці та режимом роботи в Локомотивне депо Знам’янка, одна особа погодилася пройти стажування на підприємстві ФГ «Матвєєв» на посаді механік.

В. Саржевська, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Знам’янського міськрайонного центру зайнятості

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*