У Скадовському районі організовують допомогу дітям-інвалідам

1 03 1645 thumb 2. реабилитацию

  1 03 1645 thumb 1У Скадовському районі в рамках соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича організовують допомогу дітям-інвалідам. З 2001 року в районі працює Скадовський районний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Надія», який відвідує на безоплатній основі 22 дитини, переважно з малозабезпечених родин. За роки існування в центрі пройшли реабілітацію 68 дітей, з них 17 дітей пішли до загальноосвітніх закладів.

Велику увагу приділяє дітям з особливими потребами районна державна адміністрація. Так протягом останніх двох років значно збільшилися видатки на утримання районного центру «Надія» з 377,2 тис. грн у 2010 році до 555,3 тис. грн у 2013 році, що дозволило збільшити на 18 гривень витрати на харчування дітей-інвалідів та покращити матеріальний стан та технічне оснащення закладу. За сприяння голови районної державної адміністрації Єгора Устинова в установі проведено капітальний ремонт даху, виконано ремонт приміщень, замінено санітарно-технічне обладнання, придбано меблі, побутову та комп’ютерну техніку.

У Центрі діють три групи: денного відділення, група амбулаторного відділення та цілодобова група. Фахівці надають кваліфіковану допомогу дітям-інвалідам у здійсненні корекції психічного розвитку за індивідуальною програмою реабілітації, а також залучають до участі у цій програмі батьків. Діти отримують якісну психолого-педагогічну, соціально-побутову та фізичну реабілітацію.

Можливість перебування дитини-інваліда у спеціалізованому закладі надає велику допомогу працюючим батькам у професійному догляді за дітьми, а також зменшує кількість дітей, які залишаються без нагляду, забезпечує їх виховання, реабілітацію та покращує матеріальний стан родини.

Офіційний сайт херсонської обласної державної адміністрації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*