Міський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів дає надію

1 21 54643 1. дітей-інвалідів, реабілітації

Миколаїв. З початку нового 2013/2014 навчального року у міському центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів навчаються 68 юних миколаївців. З них 23 мають діагноз порушення опорно-рухового апарату та ДЦП, 18 – розумова відсталість, 20 – психічні розлади, 7 – інші захворювання. Основна робота направлена на розвиток здібностей та соціальних навичок.

З дітьми-інвалідами працюють кваліфіковані спеціалісти, які мають вищу педагогічну освіту та посвідчення про курсову перепідготовку в Миколаївському державному комплексі соціальної реабілітації.

У приміщенні центру створені всі необхідні умови для повноцінного розвитку дітей з особливими потребами: є групові кімнати, кабінет психологічного розвантаження та тестування, логопедичний кабінет, тренажерна кімната, масажний кабінет, зал інтенсивної фізичної реабілітації з потрібним обладнанням (стендери, тренажери, гравістати, велотренажери, а також все для сенсорно-моторного розвитку: багатофункціональні іграшки, конструктори, пірамідки, пазли тощо).

Слід відзначити, що з 172 дітей-інвалідів, які пройшли курс реабілітації минулого року, 7 дівчат і хлопчиків пішли до загальноосвітніх шкіл, 14 малюків – до дитсадків, 6 дітей – до інших закладів.

За інформацією департаменту праці та соціального захисту населення
Миколаївської міської ради

Офіційний портал Миколаївської Міської Ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*