Центр профреабілітації інвалідів вже десять років оздоровлює та дає професії людям з особливими потребами

1 31 824652 2. особливими потребами, інвалідів

  1 31 824652 1

Днями обласний центр професійної реабілітації інвалідів, що в м.Бердянськ, відзначив ювілей – 10-річчя трудової діяльності. За цей час близько 600 людей з особливими потребами отримали професії швачки, перукаря, оператора комп’ютерного набору, обліковця з реєстрації бухгалтерських даних, електромонтера з ремонту та обслуговування побутової техніки, манікюрниці, квіткаря.

Про це повідомив директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан.

– Центр було відкрито в 2004 році, і це стало одним з перших кроків у реалізації заходів національної програми профреабілітації та зайнятості людей з особливими потребами. Нині установа має сучасну навчально-методичну та матеріально-технічну базу, може одночасно здійснювати професійну реабілітацію 40 інвалідів з усіх районів Запорізької області, – повідомив Ігор Мещан.

Перелік реабілітаційних послуг, які надаються центром, постійно розширюється. До роботи долучено медичних працівників, спеціалістів з фізіотерапії, лікувальної фізкультури, масажистів, психологів, фахівців з соціальної роботи.

Розташування центру в Бердянську на березі Азовського моря дозволяє оздоровлювати його підопічних, активно використовуючи кліматичні особливості регіону.

– У нове десятиліття колектив Центру вступає із значним науковим і технічним потенціалом. Його приміщення оснащені сучасними предметами побуту й необхідними пристроями. Створено умови для повноцінного відпочинку та навчання, забезпечено якісне харчування. Всі послуги надаються безкоштовно. За темпами розвитку та якісними змінами установа належить до кращих реабілітаційних центрів обласного підпорядкування України, – повідомив Ігор Мещан.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко передав колективу вітальну адресу, а кращі працівники центру отримали почесні грамоти облдержадміністрації, обласної ради, Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

Управління у справах преси та інформації

Запорізька обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*