На Старобільщині дітей з обмеженими можливостями лікують арт-терапією

1 08 4 th 2. арт-терапії

  1 08 4 th 1У відділенні соціальної реабілітації дітей-інвалідів та дітей групи ризику при КУ «Старобільський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» для дітей з обмеженими можливостями два рази на місяць проводяться групові заняття з арт-терапії. Нещодавно діти вперше зібралися на заняття.

Застосування арт-терапії підвищує пізнавальну активність дітей, сприяє сенсорному та руховому розвитку, концентрує увагу, дозволяє здійснювати ефективний вплив на формування емоційної сфери, спонукає до подальшого розвитку компенсаторних властивостей збережених функціональних систем.

У відділенні використовуються такі методики арт-терапії, як ізотерапія, казкотерапія, драматерапія. Завдяки цьому у дітей відбувається розвиток здібностей самовираження та самопізнання, формуються почуття причетності до колективу, групової згуртованості, доброзичливі відносини.

На занятті з арт-терапії діти збираються у групи по 6-8 чоловік і створюють різні вироби з природного матеріалу, використовуючи у своїй роботі фарби та різні крупи.

На занятті панує радісна та доброзичлива атмосфера, діти з захопленням виконують завдання, які їм до вподоби.

Фото РДА

Луганська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*