Безмежні можливості для людей з обмеженими фізичними можливостями

1 04 1 PM188image002 2. обмеженими фізичними можливостями, реабілітації, інвалідів

  1 04 1 PM188image002 1Працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями – гостре питання сьогодення, яке вимагає об’єднання сторін соціального діалогу для винаходу оптимальних засобів прискорення повернення їх до трудових лав.

На персоніфікованому обліку в органах соціального захисту в Кам’янсько-Дніпровському районі сьогодні перебувають понад 1,3 тис. осіб з обмеженими фізичними можливостями, з них – сім осіб знаходяться на обліку в Кам’янсько-Дніпровському районному центрі зайнятості в пошуках роботи. Це – не просто цифра, а долі людей з їх невеликими радостями та значними проблемами, які часто потребують негайного вирішення. Управління соціального захисту населення, Кам’янсько-Дніпровський районний центр зайнятості та представники Центрів реабілітації інвалідів систематично проводять зустрічі, презентації навчальних закладів, індивідуальні консультації та семінари для осіб з обмеженими фізичними можливостями задля вирішення їх проблем.

27 травня на території центра зайнятості відбулася чергова зустріч осіб з обмеженими фізичними можливостями з представниками соціальних служб. Гостями заходу стали завідувач сектору реабілітації та обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці Валентина Овчатова та перший заступник директора Запорізького обласного центра професійної реабілітації інвалідів, який знаходиться в м. Бердянськ, Андрій Удовиченко. Майже тридцять осіб з обмеженими фізичними можливостями прийшли на зустріч. На заході йшла мова про професійну реабілітацію інвалідів, яка сьогодні є швидким шляхом їх повернення до трудового життя. Ведучі семінару наголосили, що, з одного боку, це сприяє матеріальній незалежності особи, з іншого – є засобом самоствердження особистості.

Андрій Удовиченко розповів про можливості Центра професійної реабілітації в м. Бердянськ. Для навчання доступна велика кількість професій: це адміністратор, оператор комп’ютерного набору, перукар, плодоовочівник, електромонтер та інші. Проживання, харчування, навчання, послуги соціальної, психологічної допомоги та медичного супроводу в Центрі здійснюються для інвалідів безоплатно за рахунок коштів Державного бюджету. У вільний від навчання час клієнти Центра можуть провести дозвілля на морському узбережжі або на екскурсіях. «Теплий клімат та увага з боку персоналу справді творять дива. Люди за нашою допомогою отримують другий квиток в життя, оскільки ми не тільки якісно навчаємо, але й допомагаємо в працевлаштуванні!» – наголосив ведучий.

Учасники ставили питання, отримували відповіді. П’ять бажаючих навчатися були запрошені на індивідуальні консультації.

Співпраця сторін соціального діалогу триває. Є надія, що можливості осіб з інвалідністю стануть безмежними.

Кам’янсько-Дніпровський РЦЗ

Запорізький обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*