«Люди в білих халатах» завжди поруч…

1 16 2 SAM 6577 2. реабілітації

  1 16 2 SAM 6577 1Київ. Традиційно в третю неділю червня громадськість визначає День медичного працівника. До цього свята безпосередньо має відношення і колектив відділення соціально-медичної реабілітації, дітей хворих на ДЦП та ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів Територіального центру соціального обслуговування, адже основним завданням їхньої роботи є відновлення ушкодженого здоров’я малюків. До складу колективу входять: вчителі-реабілітологи, практичний психолог, логопед-дефектолог, вчитель інформатики, музичний керівник та інші спеціалісти, яким не байдужі долі дітей. Окремо треба відзначить групу медичних працівників, зусилля і праця яких безпосередньо направлені на лікування та відновлення фізичного стану діточок: лікаря-педіатора відділення Мойсу Марію Миколаївну, медичну сестру Оксану Данилюк, медичну сестру з масажу Марину Нешину.

Марія Миколаївна, лікар-педіатор проводить медичний супровід та спостерігає за самопочуттям маленьких пацієнтів під час курсу реабілітації. Вона знаходить для кожного ласкове, добре слово, допомагає батькам мудрою порадою, ділячись своїм величезним лікарським досвідом.

Щоденно зустрічає усмішкою маленьких пацієнтів перша помічниця лікаря, професійна медична сестра відділення Оксана Данилюк. Свою турботу і уміння віддає дітям під час процедур. Вона вправно працює з багатофункціональним апаратом БТЛ-21, який покращує клітинний обмін речовин та кровообіг в судинах. Але найбільше задоволення діти отримують від курсу бальнеологічних процедур, коли Оксана Анатоліївна проводить курс гідромасажу. Ця процедура дуже корисна і поєднує в собі безліч переваг, має загальнооздоровчу і зміцнювальну дію на організм.

Для реабілітації дітей ДЦП у відділені використовувається лікувальний масаж, який нормалізує роботу нервової системи. Марина Нешина, професійна медсестра з масажу, яка повністю і досконально володіє різними методиками, сумлінно відноситься до своєї справи. І вже після перших сеансів масажу батьки маленьких пацієнтів відзначають покращення стану дитини.

Колектив відділення – це працьовиті та сумлінні жінки, насправді «люді в білих халатах», які уважно ставляться до дітей, дбайливо та зрозумінням пропускають скрізь серце їх проблеми.

Бажаємо міцного здоров’я їм і їх маленьким пацієнтам!

Дніпровський ТЦСО

ФОТОРЕПОРТАЖ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*