4 захисники України з Черкас зареєструвалися на участь в «Іграх Нескорених» 2023

4 захисники України з Черкас зареєструвалися на участь в «Іграх Нескорених» 2023. invictus games, ігри нескорених, черкаси, ветеран, військовослужбовець

4 захисники України з Черкас зареєструвалися на участь в «Іграх Нескорених» 2023. invictus games, ігри нескорених, черкаси, ветеран, військовослужбовець

4 черкасців із числа захисників України подали заявку на участь у престижних міжнародних змаганнях для ветеранів та військовослужбовців «Ігри Нескорених» Invictus Games 2023. Цього року вони пройдуть з 9 по 16 вересня в Дюссельдорфі (Німеччина). Зараз учасники готуються до відбіркових турів, аби потрапити до збірної України.

За даними оргкомітету, заявки від охочих взяти участь у цьогорічних «Іграх Нескорених» у складі національної збірної України подали більше 300 претендентів. Серед них – 4 черкасців-захисників України: Вадим Мазніченко, Максим Дмитраш, Валерій Ковальчук, Артем Лукашук.

«Я вже брав участь у відбірковому турі на «Ігри Нескорених», який проходив на території України, – розповідає Вадим Мазніченко. – Хоча я не зміг потрапити в саму збірну минулого разу, та головне у цих іграх – не перемога, а спілкування з іншими ветеранами, відчуття побратимства, взаємовиручки. «Ігри Нескорених» – це більше, ніж медалі. Насамперед, вони дають можливість проявити себе у різних і нових видах спорту, взагалі заново відчути смак життя».

Як інформують в оргкомітеті змагань, наприкінці весни у Львівській області має пройти відбірковий всеукраїнський тур до національної збірної на «Ігри Нескорених». Із кількохсот претендентів спеціальна комісія відбере сотню кращих, а з неї – ще. Зрештою, Україну в Дюссельдорфі на Invictus Games представлятиме команда з 24 спортсменів із числа військовослужбовців та ветеранів російсько-української війни, які зазнали поранень під час або внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій.

Збірна 2023 року відбиратиметься за міжнародними критеріями Фундації Ігор Нескорених, оскільки змагання та підготовка до них є складовою медичної та психологічної реабілітації.

Вадима Мазніченка готує до участі в «Іграх Нескорених» учасник АТО, депутат Черкаської міської ради Сергій Прядка, який брав участь у таких Іграх 2022 року разом з черкасцем Артемом Лукашуком. Тоді за результатами змагань Сергій виборов олімпійське золото зі штовхання ядра та увійшов у десятку кращих веслувальників.

«Сьогодні вся Україна – Нескорені, а учасники збірної Invictus Games: Team Ukraine – її втілення. Упевнений: ми знову продемонструємо сильний незламний дух нашої країни, нашого народу, – говорить Сергій Прядка. – Взагалі «Ігри Нескорених» – це не скільки спорт, скільки можливість реабілітації для наших воїнів-захисників: фізичної, соціальної, психологічної. Ці ігри допомагають відновити здоров’я, дисциплінують, дають можливість відчути командний дух і відповідальність за власний результат, спортивна і людська етика, бажання опанувати спорт, покращити свої результати у ньому. Тому треба більше залучати чоловіків, які пройшли війну, до активного життя, дати можливість спробувати себе».

Загалом під час Invictus Games 2023 в Дюссельдорфі майже 600 учасників із 22 країн світу змагатимуться у 10 видах спорту: легка атлетика, пауерліфтинг, стрільба з лука, веслування на тренажері, баскетбол на візках, регбі на візках, велоспорт, волейбол сидячи, плавання та настільний теніс.

Нагадаємо, що Invictus Games («Ігри Нескорених») – міжнародні ігри з адаптивних видів спорту для ветеранів та діючих військовослужбовців, які отримали травми, поранення (видимі та невидимі) або ж захворіли внаслідок участі в бойових діях. Ігри були засновані 2014 року принцом Гаррі, Герцогом Сассекським.

Україна долучилася до «Ігор Нескорених» у 2017 році, дебютувавши на змаганнях у Торонто, Канада. 2021 року Всеукраїнський відбір на ці ігри проходив у Черкасах.

У квітні 2022 Ігри відбувалися в Гаазі, в розпал повномасштабного вторгнення росії в Україну. Українська збірна їхала на ці змагання з передової, бо значна частина учасників і команди забезпечення служили у війську чи були активно залучені у волонтерство.

Загалом за роки існування «Ігор Нескорених» у них взяли участь 34 учасника з Черкаської області.

4 захисники України з Черкас зареєструвалися на участь в «Іграх Нескорених» 2023. invictus games, ігри нескорених, черкаси, ветеран, військовослужбовець

Черкаси – офіційний портал міської ради, міського голови, виконавчого комітету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*