Для дітей-інвалідів з центру «Промінь» провели сеанс зоотерапії

1 17 3 fdefe77fbfb56b82d6ee7c8b7cfb416e 2. реабілітації, інвалідів

  1 17 3 fdefe77fbfb56b82d6ee7c8b7cfb416e 1Харків. Соціальна акція «Діти і тварини поза політикою» пройшла 16 жовтня в Центрі реабілітації дітей-інвалідів та інвалідів дитинства «Промінь».

Для вихованців центру Театр для дітей та юнацтва показав уривок з вистави «Котячий будинок», а Центр службового собаківництва КП «Центр поводження з тваринами» провів сеанс каністерапії (терапія шляхом спілкування пацієнта з собакою, «каніс» з лат. «собака»). Вихованці центру «Промінь» могли погладити собак, поспілкуватися з ними, їм показали, як дресирувати тварин.

Як зазначила методист реабілітаційного центру Наталія Груніна, ця акція дуже важлива для підопічних установи і принесла їм масу позитивних емоцій. За її словами, в центрі є вихованці, які зовсім не реагують на людей, а на тварин завжди звертають увагу. «Сьогодні намагалися погладити тварин навіть ті, хто їх раніше дуже боявся. Для дітей дуже важливі такі заходи, вони активні і люблять виїжджати в театри, музеї, зоопарки», – зазначила Наталія Груніна.

За її словами, реабілітації дорослих і дітей центру сприяють відвідування зоопарку, екологічного парку, спілкування з тваринами, і педагогам дуже хотілося б регулярно проводити для них сеанси каністерапії. Співробітники центру розробили відповідну програму, але поки не можуть знайти каністерапевта.

Зазначимо, в Центрі реабілітації дітей-інвалідів та інвалідів дитинства «Промінь» зараз проходять реабілітацію 67 чоловік у віці від 3 до 26 років. В центрі їх навчають ходити, доглядати за собою, діти займаються прикладною творчістю: створюють картини з бісеру, шиють м’які іграшки. Деякі вихованці після реабілітації йдуть вчитися. Зокрема, зараз деякі випускники центру навчаються в будівельному коледжі за спеціальністю «маляр-штукатур». Також в центрі розроблені індивідуальні методики спецреабілітації. «Наші вихованці – це ті, кого раніше вважали нездібними. Але ми знаємо, що вони добрі, чуйні, їх можна багато чому навчити», – зазначила Наталія Груніна.

Як зазначила директор КП «Центр поводження з тваринами» Юлія Шаповалова, зараз дуже важливо проводити акції «Діти і тварини поза політикою» через напружену ситуацію в країні. Центр службового собаківництва спільно з Театром юного глядача вже провели цю акцію для дітей-переселенців, які жили в таборі «Ромашка». Незабаром подібний захід планується провести в школах-інтернатах №8 і 14. За її словами, такі заходи планується проводити в місті щотижня, щоб більше уваги приділяти дітям, що потрапили в складні життєві обставини.

Довідка. Міський Центр реабілітації дітей-інвалідів «Промінь» опікується дітьми та підлітками з важкою розумовою відсталістю і займається комплексною психологічною, педагогічною, соціальною, трудовою реабілітацією інвалідів дитинства. Робота центру спрямована на адаптацію таких дітей до повноцінного суспільного життя. Центр заснований в 2004 році. Всього за час роботи його послугами скористалися понад 500 сімей.

Офіційний сайт Харківської міської ради, міського голови, виконавчого комітету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*