У Кривому Розі покращують умови проживання людей з обмеженими можливостями

1 17 4 56 Still1015 00000 1 2. пандусу

  1 17 4 56 Still1015 00000 1

Міська влада вирішує питання будівництва пандусів безпосередньо у будинках, де проживають люди, прикуті до візка.

Життя навчило Ліну не здаватись, стійко долати труднощі та радіти кожній миті. У 10 років вона захворіла і згодом опинилась прикутою до інвалідного візка. «Я не дозволяла собі сумувати та сидіти, склавши руки, – розповідає жінка,- вийшла заміж (Євген, чоловік Ліни, після травми не може ходити – пересувається на візку). Ми з чоловіком захоплюємося спортом, разом із членами спортивного клубу «Олімп» їздимо на різні змагання. У нас багато друзів».

Сім’я живе у п’ятиповерховому будинку, в квартирі на першому поверсі. Через відсутність пандусу подружжя практично не виходило на вулицю. «Іноді могла приїхати і півдня чекати під під’їздом, доки хтось допоможе заїхати до квартири, – говорить жінка,- коли син був не на роботі, він нам допомагав, сусіди приходили. Женя взагалі влітку раз на тиждень виходив на вулицю. А так, днями просто сидів біля вікна. Протягом 12 років зверталась до різних інстанцій з проханням допомогти у будівництві пандусу. Та далі обіцянок і відписок справа не йшла». Подруга порадила Ліні записатися на прийом до першого заступника міського голови Андрія Гальченка.

«Він уважно мене вислухав і одразу сказав, що проблему можна розв’язати. Так і сталося. Були вирішені всі питання, пов’язані із проектуванням, оформленням документації. Через деякий час приїхала будівельна бригада. За два тижні пандус був готовий, – розповідає Ліна, – ми з чоловіком дуже вдячні Андрію Володимировичу! Тепер все добре. Самостійно виїжджаємо, увечері можемо прогулятися парком, з’їздити на концерт, до магазину за покупками, поїхати до друзів в клуб «Олімп». Хочу сказати, що він допоміг нашому клубу у придбанні меблів. Це людина, на яку можна покластися!», – переконана Ліна.

В цілому, за два роки за зверненнями мешканців з обмеженими можливостями, у Кривому Розі облаштовано зручностями 8 квартир.

  1 17 4 56 Still1015 00000 2

  1 17 4 56 Still1015 00000 3

Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*