Про створення відділу соціальної реабілітації дітей-інвалідів йшлося на нараді голови РДА

1 29 2 ww110333. реабілітації

Дитина з обмеженими фізичними можливостями потрапляє у нерівні умови із здоровими дітьми, у неї мало шансів самостійно віднайти та зайняти своє місце в суспільстві. У Кременецькому районі проживає 46 дітей – хворих на ДЦП, а ще до них приєднано дітей, які перенесли важкі травми. Допомогу тут мають разом надавати як батьки, так і спеціалісти та вчителі-реабілітологи. Частковим вирішенням даної проблеми могло б стати створення відділу соціальної реабілітації дітей-інвалідів, діяльність якого дасть можливість впровадженню заходів, спрямованих на розвиток дитини-інваліда, коригування порушень її розвитку, навчально-виховну реабілітацію, тощо.

На нараді, яка відбулася з ініціативи голови райдержадміністрації Віталія Ткачука при участі керівників районної галузі охорони здоров’я, соціального захисту, санітарної служби, розглядалася можливість створення відділу реабілітації на базі Кременецької районної комунальної лікарні, по вул. Дубенська, 2а (приміщення колишнього рентгенкабінету, яке на даний час не використовується і пустує).

Усі учасники наради зійшлися на тому, що створення такої установи повинно відбутися з дотриманням усіх державних соціальних стандартів, а також і санітарно-гігієнічних норм.

Доручено учасникам наради у тижневий термін детально вивчити питання створення відділу в м. Кременець та підготувати конкретні пропозиції щодо місця його можливого розташування.

Кременецька районна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*