Житомирський центр реабілітації дітей-інвалідів обслуговує 78 дітей з особливими потребами

1 03 3 1536509645 big 2. особливими потребами, реабілітації

  1 03 3 1536509645 big 1Напередодні Дня захисту дітей в.о. міського голови Любов Цимбалюк разом з представниками управління праці та соціального захисту населення міської ради відвідали Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів Житомирської міської ради, що обслуговує 78 дітей з особливими потребами, які проживають у м. Житомирі.

Любов Цимбалюк оглянула Центр, поспілкувалася з його працівниками та обговорила нагальні проблеми й можливі шляхи їх вирішення з адміністрацією закладу.

Розповідаючи про роботу Центру реабілітації, директор закладу Віктор Козир зазначив, що соціальний заклад розрахований на відвідування 50 дітей. На сьогодні приміщення дозволяє надавати допомогу 78 дітям. Питання розширення центру стоїть гостро, оскільки в місті близько 1200 дітей-інвалідів.

Також під час зустрічі було обговорено питання щодо впорядкування двох басейнів, функціонування яких має важливе значення для реабілітації дітей-інвалідів.

Спеціалісти закладу здійснюють ряд заходів, спрямованих на розвиток та коригування порушень розвитку дитини-інваліда з тяжкими фізичними та психічними вадами, навчання її основним соціальним та побутовим навичкам, розвиток здібностей та створення передумов для інтеграції в суспільство.

Любов Цимбалюк згадала, як у 2011-2012 роках створювався Центр, і вона, як член бюджетної комісії, виступала за те, щоб такий заклад був відкритий, і діти з особливими потребами мали змогу отримувати допомогу. За три роки функціонування соціальна установа має багато позитивних напрацювань в роботі з дітьми-інвалідами.

«Я приємно вражена, як розвивається центр. Дуже вдячна працівникам закладу за те, що попри важку економічну ситуацію вони знаходять можливість допомагати багатьом сім’ям, надаючи кваліфіковану допомогу батькам, та допомагають дітям-інвалідам стати повноцінною частиною суспільства», – сказала Любов Цимбалюк з вдячністю за щоденну кропітку працю заради здоров’я та повноцінного життя дітей з особливими потребами.

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради

Житомирська міська рада +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*