На «Станції-Харків» стартував проект реабілітації дітей з особливими потребами

1 18 4 70mwv8sc9oal 2. особливими потребами, реабілітації

  1 18 4 70mwv8sc9oal 1
фото-соцмережі

Проект спрямований на допомогу дітям-переселенцям з особливими потребами стартував у Харкові. Відкриття центру адаптації та реабілітації дітей із зони АТО ініціювали волонтери «Станції-Харків».

Проект для реабілітації та адаптації дітей із зони АТО стартував у серпні цього року, коли волонтери почали збирати базу даних та готувати приміщення. Наразі для участі в проекті зареєстровано більше 70-ти дітей. Вони вже можуть відвідувати різноманітні майстер-класи, екскурсії, крім цього, на базі центру діти-переселенці з особливими потребами можуть проходити реабілітацію. Організатори зазначають, що залучатимуть до проекту і дітей з Харкова.

Євгеній Струков волонтер, керівник проекту

Планируем проведение совместных мероприятий со сверстниками, например харьковскими ребятами. С ихними сверстниками будут совместные мероприятия, где они будут общаться, узнавать друг друга поближе. Я думаю это пойдет на пользу всем.

Проект має допомогти дітям забути про жахіття війни, свідками яких вони стали, кажуть організатори. Саме для цього до центру прийшла Юлія Маркова разом з 4-річним сином Святославом. На початку цього року вони переїхали до Харкова з Горлівки Донецької області. У хлопчика вже були проблеми з мовленням, каже жінка, а переїзд до нового міста лише погіршив ситуацію. Покращити стан здоров’я дитини Юлія сподівається у центрі.

Юлія Маркова, переселенка з Донецької області

Естественно, это не дало ничего хорошего. Вот эти переезды, военные события, поэтому адаптация ему нужна. Адаптация в хорошем центре, с детками, с хорошими волонтерами, которые уделяют массу внимания. Это очень хорошо. И как результат — мы начали говорить, говорим невнятно, но, по крайней мере, потихонечку говорим.

Харків’янка Євгенія Маркова прийшла до центру разом зі своєю донькою Ксенією. Жінка каже, що вирішила допомогати переселенцям, адже розуміє, що вони опинилися у важкій ситуації. За освітою жінка масажист, тому переконана, що тут зможе застосувати і свої професійні знання.

Євгенія Коваль, волонтер

Потому что сейчас, в связи с ситуацией, сложившейся в стране очень тяжело людям, которые остались образно говоря без крыши над головой — это очень тяжело. Знакомых нет, друзей нет, в одночасье все потерять — это очень страшно и тяжело.

На одному із занять діти вчилися створювати іграшки та сувеніри із соленого тіста. 8-річна Ксенія Коваль розповідає про свій виріб.

Ксенія Коваль, харків’янка

Такое пирожное. Я его сначала желтым лепить взяла, думала какое пирожное лепить и сделала квадрат, вот он такой и такой. Потом сделала синенький пластилинчик, и формочку, и там у меня получилась такая звездочка.

Програма заходів Центру створювалася із врахуванням побажань дітей та батьків. Найближчим часом у центрі розпочнуться заняття зі шкільних предметів — української мови та математики.

Діана Корсун

ФІЛІЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ТЕЛЕКОМПАНІЇ УКРАЇНИ «ХАРКІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ДИРЕКЦІЯ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*