У Кіровограді почали соціалізувати дітей з особливими потребами

1 21 2 ww110333. особливими потребами, реабілітації

Комунальний заклад Центр реабілітації (денного перебування) дітей-інвалідів Кіровської ради в місті Кіровограді і громадська організація “Кіровоградське обласне об’єднання батьків дітей з особливими потребами і інвалідів” розпочали цикл заходів, спрямованих на вирішення питань соціальної адаптації дітей з особливими потребами. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту УНН повідомила голова громадської організації “Кіровоградське обласне об’єднання батьків дітей з особливими потребами і інвалідів” Ганна Бондарева.

“Ми вже провели перший круглий стіл. Планується другий, третій… Усі заходи направлені на те, щоб соціалізувати дітей. Я сама виховую таку дитинку, для мене це дуже нагальна проблема. Навіть при тому, що вона відвідує Центр, не вистачає спілкування і хочеться, щоб діти з особливими потребами були, як звичайні, мали ті ж можливості. Після першого круглого столу мені стало легше спілкуватися у владних кабінетах. Взагалі, люди при владі згадали, що є такий центр реабілітації, що він у нас існує, що щось таке все ж у нашому суспільстві було створено. Було мало інформації щодо цього і тому, скажімо, популяризація нашого закладу була пріоритетом першого зібрання. Після другого зібрання з теми соціалізації дітей, я сподіваюся, ми загальними зусиллями прийдемо до того, що наших дітей будуть сприймати просто, як дітей в суспільстві. Це мої амбітні плани, але будемо над цим працювати”, – повідомила Г.Бондарева.

Також вона додала, що до участі в запланованих заходах організатори запрошують депутатів районних у Кіровограді рад, посадових осіб місцевого самоврядування, фахівців у сфері реабілітації дітей з особливими потребами, громадських діячів, журналістів провідних видань Кіровограда.

“Рівень цивілізованості суспільства багато в чому визначається ставленням, зокрема, до людей з інвалідністю. Метою соціальної реабілітації є відновлення соціального статусу дитини, забезпечення соціальної адаптації у суспільстві, досягнення певної соціальної незалежності”, – зазначають організатори у прес-анонсі.

Зазначимо, що у Кіровограді проживає понад тисяча дітей з особливими потребами.

Як повідомляв УНН, 29 грудня у рамках акції “Відчуй свою відповідальність” депутати й чиновники Львівської міської ради проїхали по місту у інвалідних візках. Представники влади самостійно перевірили, наскільки облаштований Львів для людей з особливими потребами.

Лесь Данилевський

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*