Рівень надання послуг з реабілітації маленьких буковинців повинен відповідати наявним потребам

1 29 2 55912 1 2. реабілітації

  1 29 2 55912 1

Шляхи вирішення проблемних питань у функціонуванні ОКУ «Обласний центр медико-соціальної реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи» та Буковинського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «особлива дитина» обговорено на нараді, участь у якій взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

Так, директор комунальної установи Антон Казанський розповів учасникам наради, а також батькам маленьких буковинців з особливими потребами про перспективи покращення умов лікування та реабілітації дітей з ураженнями нервової системи. Зокрема, посадовець повідомив, що виконання внутрішніх оздоблювальних робіт у новозбудованому корпусі установи знаходиться на стадії завершення. «Після завершення ремонту у нас запрацює бальнеологічний центр з басейном, буде облаштовано додаткові кабінети реабілітації та створено додаткові ліжко-місця для амбулаторного лікування. Наразі ми також звернулися до посольства Японії в Україні задля отримання гранту на придбання новітнього обладнання, якого так потребують наші пацієнти», – відзначив він.

У свою чергу Іван Мунтян пообіцяв поінформувати депутатський корпус обласної ради про основні потреби реабілітаційного центру, а також запропонував допомогу фахівців виконавчого апарату обласної ради у залученні грантових коштів: «Ми завжди готові допомогти: для цього є спеціально підготовлені спеціалісти. Звертайтесь і вам обов’язково нададуть фахову допомогу».

Керівник представницької влади краю також відзначив, що нині розглядається питання про передачу центру дитячого санаторію «Щербинці» в Новоселицькому районі, що дозволить влітку ще краще оздоровлювати юних пацієнтів установи, а також діток учасників АТО. «Рівень надання послуг з реабілітації маленьких буковинців повинен відповідати наявним потребам. Адже головне – це збереження та відновлення здоров’я буковинських діток», – наголосив голова Чернівецької обласної ради.

Насамкінець Іван Мунтян закликав медичних та соціальних працівників обидвох установ, а також батьків юних пацієнтів знайти спільні точки дотику задля безконфліктної взаємодії, адже взаємна повага і толерантність у спілкуванні є своєрідними передумовами успішної реабілітації.

  1 29 2 55915 2

  1 29 2 55918 3

  1 29 2 55921 4

Прес-служба обласної ради

Чернівецька обласна рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*