«Школа життя» для маленьких борців (ВІДЕО)

1 18 3 54235214985214 2. школа життя

Жити та виживати – у реабілітаційному центрі Хмельницького діти з обмеженими можливостями вчаться пізнавати світ.

83 дитини знаходяться на реабілітації в центрі «Школа життя». Більше трьох десятків маленьких інвалідів перебувають на денному стаціонарі.

Школа життя для маленьких борців. У реабілітаційному центрі Хмельницького перебуває на обліку більше 8 десятків дітей. Щодня вони намагаються осягнути щось нове, а деякі навіть поступово вчаться обходитися без сторонньої допомоги.

ДЦП, хвороба Дауна, епілепсія – щодня стіни цього центру приймають особливих пацієнтів. Всі вони з останніх сил стараються боротися за повноцінне життя. Цьому їх навчають педагоги, психологи, реабілітологи.

Центр «Школа життя» – як острівець надії для мужніх матерів. Саме працівники соціального закладу привчають дітей-інвалідів тримати у руках столові прибори, рахувати та вимовляти своє ім’я

Батьки особливих дітей раді, що центр допомогає їхнім дітям стати відкритішими та адаптуватися до соціального середовища. Син Ліни Салій за 5 років відвідування центру «Школа життя» почувається набагато краще, а вроджена вада перестала прогресувати.

Фахівці центру з-поміж 8 десятків вихованців щодня на стаціонарну реабілітацію приймають 32 учні, які мають можливість 2-х разового безкоштовного харчування.

Завітав до маленьких вихованців центру і помічник народного депутата Сергія Лабазюка Сергій Ковальчук, який на розвиток закладу вручив батьківському комітету сертифікат. Саме подібна підтримка вкрай необхідна «Школі життя», наголошує директор.

У центрі мріють про розширення території та ігрову зону на вулиці. Адже ці діти потребують не лише піклування рідних людей, а й уваги та розуміння від суспільства.


Ексклюзив

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*