Україна підписала Кодекс країн-учасниць у Іграх Нескорених Dusseldorf 2023

Україна підписала Кодекс країн-учасниць у Іграх Нескорених Dusseldorf 2023. invictus games, ігри нескорених, кодекс, ветеран, військовослужбовець

Україна підписала Кодекс країн-учасниць у Іграх Нескорених Dusseldorf 2023. invictus games, ігри нескорених, кодекс, ветеран, військовослужбовець

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна підписала Кодекс країн-учасниць та засвідчила бажання України брати участь у Іграх Нескорених Dusseldorf 2023.

Зазначимо, що у березні 2022 року Invictus Games Foundation надіслало Мінветеранів запрошення для 24 спортсменів та проєкт Кодексу.

Кодекс країн-учасниць у Іграх Нескорених Dusseldorf 2023 – це збірка правил, які регулюють проведення Ігор. Відповідно до нього, цінностями Ігор є командна робота, розширення можливостей, визнання один одного, відданість, повага та мужність. Також зазначені правила і критерії проведення відбору та категоризації, правила брендування та оформлення спортивної форми.

Підписання Кодексу стало позитивною відповіддю щодо участі в Іграх Нескорених. Відтак Україна офіційно оголосила про наміри брати участь у наступних змаганнях.

Участь української збірної у Іграх Нескорених Dusseldorf 2023 – це безцінні знання для розбудови системи спортивної реабілітації поранених ветеранів війни та військовослужбовців в Україні.

“Верховною Радою 15 лютого прийнято зміни до Закону про фізичну культуру і спорт, якими започатковано окремий вид спортивної діяльності – ветеранський спорт. Зараз розробляється нормативно-правова база, яка регулюватиме засади функціонування спорту ветеранів війни”, – зазначила міністр у справах ветеранів України.

Вона наголосила, що попереду – багато роботи.

“Це – створення осередків ветеранського спорту в громадах з необхідним простором, обладнанням, спорядженням та підготовленими кадрами, запровадження спортивних змагань з адаптивних видів спорту на регіональному та національному рівнях. Усім цим зараз займається команда Мінветеранів”, – наголосила Юлія Лапутіна.

Також міністр додала, що для українських Захисників і Захисниць участь в Іграх Нескорених – це не тільки спортивна реабілітація, а й можливість виступити у ролі спортивних дипломатів, поділитися з представниками дружніх країн правдивою інформацією щодо військових злочинів, які вчиняють російські окупаційні війська в Україні.

Нагадаємо, Нескорених – це міжнародні спортивні змагання, започатковані у 2014 році як спосіб відновлення та реабілітації поранених ветеранів війни та військовослужбовців за допомогою занять адаптивними видами спорту в оточенні побратимів, друзів та членів родин.

Україна бере участь в Іграх Нескорених з 2017 року. Попри широкомасштабну збройну агресію рф, українська збірна у складі 19 спортсменів взяла участь у Іграх Нескорених 2022, які відбувалися у місті Гаага (Королівство Нідерланди) та виборола 16 медалей різного гатунку в індивідуальних видах спорту.

В Іграх Нескорених 2023, які відбудуться у німецькому Дюссельдорфі з 9 по 16 вересня 2023 року, візьме участь 21 країна-учасниця, зокрема, дві нові країни – Ізраїль та Колумбія. Україна буде представлена на Іграх Нескорених Dusseldorf 2023 командою із 24 спортсменів з числа військовослужбовців та ветеранів російсько-української війни, які отримали поранення.

Зазначимо, що у серпні 2022 року українська збірна вперше взяла участь в Іграх Воїнів 2022, що відбувалися в місті Орландо, штат Флорида, США, та виборола 85 медалей різного гатунку в індивідуальних видах спорту та одне командне срібло в волейболі сидячи.

Міністерство у справах ветеранів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*