129 медалей України, 56 з яких – золоті: за два дні до завершення Дефлімпіади-2021

129 медалей України, 56 з яких – золоті: за два дні до завершення Дефлімпіади-2021. дефлімпіада, виступ, змагання, медаль, нагорода

129 медалей України, 56 з яких – золоті: за два дні до завершення Дефлімпіади-2021. дефлімпіада, виступ, змагання, медаль, нагорода

13 травня був надзвичайний день попри те, що п’ятниця 13: для української дефлімпійської збірної вона стала успішною. Звичайно, не обійшлось і від розчарувань, але це спорт – і треба рухатись далі до наступних ігор та нових перемог. Поза тим, у національної збірної станом на 13 травня – 129 медалей, з яких 56 золотих, 36 срібних та 37 бронзових.

Отож, 13 травня команда виборола 13 нагород – 5 золотих, 5 срібних та 3 бронзові.

Ще від вечора 12 травня ми були певні у 5 українських медалях -2 золотих 2 срібних та 1 бронзовій, адже вони формально вже були завойовані Україною. Так, у пляжному волейболі всі 4 українські пари змагались одна з одною, аби лиш визначитись – якого ґатунку буде медаль.

Отже, у пляжному волейболі:

  • Полторацький Олександр та Цапкаленко Микола (команда Україна 1) – золота медаль (м.Київ, обоє)
  • Ренькас Дмитрій та Тарасов Сергій (команда Україна 2) – срібло (м.Київ, обоє)
  • Ярошевська Юлія та Рилова Раїса (команда Україна 1) – золота медаль (м.Київ, Одеська обл. відповідно)
  • Затилкіна Анна та Черненко Юлія (команда Україна 2) – срібло (Сумська обл., м.Київ)

Знали ми ще про одну нагороду – бронзову медаль дівочої волейбольної команди. Хоча поєдинок мав би відбутись зранку з командою Японії, та ми знали, що японкам зарахується технічна поразка – команда Японії завершила змагатись на Дефлімпіаді-2021 і знялись з усіх прикінцевих змагань через ковід. Натомість відбувся дружній матч з командою США, в якому з рахунком 2:1 перемогли україночки. Ну і звісно, увечері були нагороджені почесною бронзою.

В чоловічої волейбольної команди, попри неймовірну підтримку українців та вболівальників, поразка з рахунком 0:3 команді Туреччини. Трішки не вистачило хлопцям, напевно, сил здолати свого багаторічного суперника і трішки – фарту. Та все ж, що Бога гнівити – срібло у нашої чоловічої волейбольної команди і це теж круто!

Справжній шквал емоцій вирував на баскетбольному полі: у поєдинку зі США команда України не просто вигравала – вона робила це надзвичайно професійно та майстерно. Отож, золота нагорода з рахунком 66:91 на користь України! Це перше золото чоловічої команди баскетболу за всі роки виступів на Дефлімпіадах.

Команда баскетболу виступила по завершенню гри із закликом врятувати Азовсталь, спинити війну та миру для всіх, обидві волейбольні команди – із закликом спинити війну. Кожна із команд отримала велику підтримку і розуміння вболівальницького загалу. «Ми любимо Україну!» – такі слова підтримки викликали українські дефлімпійці.

Легка атлетика 13 травня направду усіх здивувала: за день до завершення свого виступу на Дефімпаді-2021 представники королеви спорту вибороли 6 високих нагород! Загалом у доробку команди легкоатлетів – 17 медалей.

Чемпіони та призери 13 травня:

  • Жіноча естафета 4х400 м (дніпропетровчанки Кочмарик Вікторія, Шаповал Юлія, Куприч Соломія, одеситка Кіняйкіна Крістіна)
  • Чоловіча естафета 4х400 м (Драч Сергій (Дніпропетровська обл.), Дмитриєнко Олександр (Луганська обл.), Вишинський Дмитро (м.Київ), Носенко Микола (Київська обл.))
  • Урсуленко Наталія (метання диска) – срібна медаль (Донецька обл.)
  • Потапенко Катерина (потрійний стрибок) – срібна медаль (м.Київ)
  • Вишинський Дмитро (біг на 200 м) – срібна медаль (Волинска обл.)Харківська обл.)
  • Матвієвська Юлія (потрійний стрибок) – бронза

14 травня, за день до завершення Дефлімпіади, українські спортсмени змагатимуться у вільній боротьбі, спортивному орієнтуванні та легкій атлетиці. Всі ці види спорту завершують 14 травня виступи на Дефлімпіаді. Отож, побажаємо їм перемог!

Слава Україні! Переможем!!!

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України

Національний комітет спорту інвалідів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*