У Львові пройшли I Special Olympics Open Games in Lviv

1 10 2 IMG 0138 2. інвалідів

1 10 2 IMG 0138 1З 3 до 5 жовтня у Львові проходили перші в Україні Міжнародні змагання за програмою Спеціальних Оліміпад I Special Olympics Open Games in Lviv (Фестиваль Спеціальна Оліміпада — Львів), у яких взяли участь 22 делегації з 12 областей України та 1 команда з Польщі. Було розіграно 54 комплекти нагород.

Ігри проходили на чотирьох локаціях: «Інтерспорт» (вул. Городоцька, 174), «Спорт Лайф» (вул. Зубрівська, 38), «Динамо» (вул. Зелена, 59-63), ДЮСШ-1 (вул. Чернівецька, 4).

Участь у змаганнях взяли такі команди: «Богодухівський спеціальний навчально-виховний комплекс», «Куп’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат», «Спеціальна Олімпіада — Харків», (усі три команди з Харківської обл.), Реабілітаційний центр «Пролісок» (м. Умань, Черкаська обл.), «Молочанська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» (Запорізька обл.), Оздоровчий центр «Віпурі-кет» (м. Луцьк, Волинська обл.), Херсонська міська громадська організація дітей інвалідів «Серце матері» (Херсонська обл.), «Київська міська спортивна федерація бадмінтону інвалідів», «Спеціальна школа-інтернат N15» (Київська обл.), «Житомирський регіональний центр з фізичної культури та спорту інвалідів „Інваспорт” (Житомирська обл.), „Одеська обласна федерація спорту інвалідів” (Одеська обл.), „Спеціальна Олімпіада — Полтава” (Полтавська обл.), „Спортивна федерація для атлетів з особливостями розумового та фізичного розвитку м. Червоноград”, „Лівчицька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат”, „Добромильська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат”, Львівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат N104», “Львівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Довіра», “Навчально-реабілітаційний центр «Мрія», Львівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат № 102, «Львівське обласне добровільне товариство захисту неповносправних дітей та інвалідів дитинства, громадська організація „Довіра”, „Великолюбінська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат”, Спеціальна Олімпіада — Польща.

Команди почали з’їжджатися з 2 жовтня. Першими до Львова прибули делегації з Харківщини та Запоріжжя. Для них організатори підготували похід в аквапарк „Пляж” та екскурсії вечірнім Львовом. Усі решта команд прибули до Львова у день змагань.

3 жовтня Ігри розпочалися на трьох локаціях: „Інтерспорт”, „Спорт Лайф” та ДЮСШ-1. В „Інтерспорті” відбулися змагання по футболу. Участь взяли 7 команд, які були поділені на два дивізіони.

В першому дивізіоні золото виборола „Молочанська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат” (Запорізька обл.), а друге, третє та четверте місця зайняли відповідно „Богодухівський спеціальний навчально-виховний комплекс” (Харківська обл.), Лівчицька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» (Львівська обл.), “Навчально-реабілітаційний центр «Мрія» (Львівська обл.).

В другому дивізіоні команди по місцях розмістися в такому порядку: «Добромильська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат», «Великолюбінська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат», “Львівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Довіра».

В «Спорт Лайфі» проходило дивізіонування з плавання, а в ДЮСШ-1 дивізіонування з настільного тенісу. Після обіду на пл. Ринок, перед входом до Ратуші, відбулась церемонія відкриття змагань. Під час якої було винесено офіційний прапор змагань, прочитано клятву атлета СО трьома мовами (українською, російською та польською), учасників привітали представники міської та обласної влади. Також під час церемонії відбулося нагородження переможців змагань з футболу. Нагороджував переможців голова федерації футболу Львівщини Ярослав Грисьо. Після відкриття діти мали змогу покататися на «Чудо поїзді», відвідати Інформаційно-практичний центр безпеки міста та «Комуну».

4 жовтня в «Спорт Лайфі» відбулися фінальні запливи, під час яких було розіграно 24 комплекти нагород, а в ДЮСШ-1 визначилися 6 переможців з настільного тенісу. Після змагань організатори, традиційно, підготували цікаву програму для учасників. Усі охочі мали можливість піднятися на Ратушу та відвідати музей зброї «Арсенал». А ввечері відвідати театр ім. Марії Заньковецької та побувати на вечері боксу за участю Андрія Котельника та Олександра Усика.

В останній день на СК «Динамо» відбулися змагання з флорболу. Золоті медалі виборола «Молочанська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» (Запорізька обл.), срібло — «Львівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат № 102», бронза — «Львівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат „Довіра”, Спортивна федерація для атлетів з особливостями розумового та фізичного розвитку м. Червоноград».

«Як і очікувалося, ігри пройшли на дуже високому рівні. Усі учасники, як із України, так із Польщі, залишися задоволені від організації та прийому. Нам приємно, що приклад роботи Special Olympics — Lviv на сьогоднішній день є таким, який хочеться наслідувати і не тільки в Україні. Особливо в секторі співпраці з Львівською обласною адміністрацією, Львівською обласною радою та Львівською міською радою. За що їм низький уклін. Хочу окремо подякувати усім профільним федераціям, які серйозно підійшли до допомоги в організації заходу, забезпечивши професійне суддівство та подарунки дітям. Та Львівському державному університету фізичної культури за залучення до організації студентів-волонтерів.

Наступні ігри пройдуть в травні 2015 року і планують прийняти в два рази більше учасників. Крім того, до переліку видів спорту буде додано баскетбол. Ми віримо в те, що до переліку сфер життя, в яких Львів є столицею України, додасться Львів — столиця спорту серед особливих людей.» – Андрій Породко, голова організаційного комітету I SO Open Games in Lviv.

Ярослав Альохін

ФОТОРЕПОРТАЖ

Львівська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*