Луцька дзюдоїстка – чемпіонка України

1 20 1 wr2 2. дзюдо

1 20 1 wr2 1Чемпіонат України з дзюдо серед спортсменів з вадами зору відбувся у Рівному. Єдина представниця Волині Анжела Гаврисюк виборола золоту нагороду.

У змаганнях взяли участь 57 спортсменів з Волинської, Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Одеської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Рівненської областей та міста Київ.

Лучанка виступала у ваговій категорії 63 кілограми. У фіналі вона поборола місцеву дзюдоїстку Катерину Любач.

Для волинянки це – перша медаль з дзюдо, адже цим видом єдиноборств вона займається лише декілька місяців. Її тренер Олександр Грицуняк розповідає, що вихованка Волинського регіонального центру з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт» раніше займалася і лижним спортом, і пауерліфтингом. Саме завдяки цьому на дебютному турнірі вона одразу завоювала медаль.

Тренер впевнений, що у майбутньому в Анжели ще багато звитяг, потрібно лише докласти зусиль і максимально викладатись на тренуваннях. «Зрячому спортсмену ти кажеш: «дивись на мене, роби, як я». А зі слабозрячим потрібно разом все робити разом: взяти і переставити ногу, повернути спину», – каже Олександр Іванович.

Волинські Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*