Фонд втретє провів спартакіаду серед інвалідів праці “Сила духу”

1 17 1 384944506 2. спартакіади

1 17 1 384944506 110-11 вересня у м. Ужгород пройшла третя Всеукраїнська спартакіада серед інвалідів праці “Сила духу”. Організатором цього значимого в державі заходу є Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництва та професійних захворювань України. Як розповідають організатори – спартакіада проводиться з метою підтримки у потерпілих на виробництві цілеспрямованості у подоланні особистих фізичних меж, реабілітації засобами фізичної культури і спорту для подальшої адаптації у суспільство та залучення найменш захищених категорій наших громадян до активного громадського життя, повідомляє TCH.ua.

“Запевняю, що ми робили і будемо надалі робити все можливе аби ваше нелегке, увінчане бідою, життя було світлішим на посмішки, радіснішим на успіхи і звитяги. Кожного року ми констатуємо зростання кола учасників спартакіади. Якщо на старти відбірних змагань першої спартакіади вийшло близько півтори тисячі осіб, другої – 1700, то цьогоріч – вже майже 1800” – звертаючись до учасників заходу, зазначив голова Організаційного комітету та засновник спартакіади, директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України Валерій Акопян.

“Жоден засіб зв’язку навіть телебачення так не передають інформацію, як людські чутки і ці чутки, що проводяться змагання на міському рівні, обласному. Що хтось поїхав і якесь місце зайняв, отримав медаль, привіз цінний подарунок – це дає таку динаміку, що з 2013 і до сьогодні кількість учасників зростає в рази” – повідомив під час змагань Володимир Піхуля, начальник відділення виконавчої дирекції Фонду в м. Житомир.

Загалом же позмагатись у фіналі до Ужгорода приїхало більше 270 підопічних Фонду, з усіх куточків України. Примітним став факт участі збірних команд Донецької та Луганської областей, що підкреслило єдність всіх регіонів нашої держави.

“Особливістю цих змагань є їх різнобарвність, бо це й спортивні баталії, і соціальна і фізична реабілітація, взаємопідтримка і фізичний гарт” – так відзначив цю визначну загальнодержавну подію Президент України, Петро Порошенко.

У вітальному слові організаторам та учасникам спартакіади від Президента України Петра Порошенка та Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана йшлося і про важливу роль і внесок Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві у соціальну і психологічну реабілітацію потерпілих на виробництві та їх повернення до повноцінного життя. Адже під страховим захистом організації перебувають понад 13 мільйонів працюючих громадян. Майже 300 тисяч потерпілих на виробництві та членів їх сімей щомісячно отримують послуги та допомогу від Фонду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*