Хмельницькі інваліди-візочники зіграли у петанк з французами (ВІДЕО)

1 13 1 image 78 2. петанк

Що робити, коли надворі стало по-справжньому тепло? Грати у петанк! Кількість прихильників французької гри стрімко більшає. А нещодавно до цього виду активного дозвілля долучилися ще й хмельницькі інваліди-візочники. Змагання з петанку відбулися у сквері імені Івана Франка. На них побували і гості з Франції.

У цей сонячний квітневий день хмельницькі візочники можуть відчути себе справжніми спортсменами. А допоможе їм у цьому петанк – французька гра, щось на кшталт більярду на землі.

Гравці двох команд по черзі кидають металеві кулі, намагаючись поцілити їх якнайближче до маленької дерев’яної кульки, що має назву кошонет.

На переможців чекають заохочення. Все як на справжніх змаганнях.

До організації гри, окрім місцевого петанк-клубу «Nukra», долучилися активісти волонтерського лідерського руху, представники благодійного фонду «Карітас» та громадської організації «Світ без бар’єрів».

А головним натхненником спортивного свята став гість з Франції Гі Дюпон, котрий і є засновником гри петанк у Хмельницькому. Сюди періодично приїжджає вже впродовж 20 років та сподівається, що французька гра в Україні вийде на новий рівень.

До речі, віднедавна хмельницькі візочники завдяки волонтерам мають автівку, пристосовану для потреб людей з обмеженими можливостями. Тепер мріють, аби міська влада згадала і про інші їхні особливі потреби: пандуси та спеціальні санітарні кімнати, котрих у Хмельницькому на разі бракує.


Офіційний сайт ХОДТРК «Поділля-Центр»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*