Дистанція з перешкодами: бахмутянин Артур Радковський розказав, як посів друге місце у марафоні

Дистанція з перешкодами: бахмутянин Артур Радковський розказав, як посів друге місце у марафоні. артур радковский, кишинів, наталія собчинська, марафон великих сердець, інвалідність

Дистанція з перешкодами: бахмутянин Артур Радковський розказав, як посів друге місце у марафоні. артур радковский, кишинів, наталія собчинська, марафон великих сердець, інвалідність

24 вересня 2023 року в Кишиневі пройшов традиційний дев’ятий міжнародний марафон Великих сердець. Цей захід проводять щороку, брати участь у ньому можуть паралімпійці, та люди з інвалідністю. Бахмутянин Артур Радковський та донеччанка Наталія Собчинська представляли Україну та показали чудові результати.

Редакція «Бахмут.IN.UA» поспілкувалася з майстром спорту міжнародного класу Артуром Радковським та дізналася, які враження отримав чоловік від цьогорічного марафону.

Марафон Великих сердець у Кишиневі

Щороку в Кишиневі проходить марафон Великих сердець, участь у ньому приймають найкращі спортсмени з інвалідністю та паралімпійці.

Бахмутянин Артур Радковський посів друге місце. Чоловік подолав дистанцію із затяжними підйомами за 1 годину 47 хвилин, покращивши свій попередній минулорічний результат.

Враження від заходу дуже хороші, як завжди все на вищому рівні. Організатори допомогли з проїздом, житлом та харчуванням. Все оплатили. Дистанцію я пройшов краще, ніж минулого року. За нас вболівало багато людей, спортсмен з Румунії посів перше місце, він входить у Паралімпійську збірну.

Артур Радковський // майстер спорту міжнародного класу

Артур Радковський зараз проживає у Вінницькій області, сюди чоловік був змушений евакуюватися через російське вторгнення. В Бахмуті спортсмен мав можливість тренуватися, а от в евакуації такої опції наразі немає. Втім, бахмутянин старається підтримувати фізичну форму – коляскою їде до магазину й назад. Такий маршрут складає 10 кілометрів.

До Молдови цьогоріч з’їхалися 10000 осіб, щоб взяти участь у марафоні. Дистанції складали на 5 км, 10 км, 21 км та 42 км.

Крім Артура Радковського, у конкурсі брала участь донеччанка з міста Селідового, Наталія Собчинська. За словами бахмутянки Наталії Зубар, Собчинська першою з жінок подолала 42 км.

Семаковська Тетяна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*