Дніпровські дефлімпійці готуються до чемпіонату світу

Дніпровські дефлімпійці готуються до чемпіонату світу. дніпро, дефлімпієць, підготовка, чемпіонат світу, інвалідність

Дніпровські дефлімпійці готуються до чемпіонату світу. дніпро, дефлімпієць, підготовка, чемпіонат світу, інвалідністьСуспільне Дніпро

Дніпровські дефлімпійці вже розпочали підготовку до чемпіонату світу, який відбудеться наступного року в столиці Аргентини — Буенос-Айресі. 22-річний плавець Владислав Кремляков — один з них.

Влад — вихованець Дитячої юнацької спортивної школи для спортсменів з інвалідністю, плаванням займається з шести років. Цьогоріч, як розповів спортсмен Суспільному, дебютував на Дефлімпійських іграх.

“Перші мої міжнародні змагання — це чемпіонат Європи в 2018-му році. Я там виступив так собі, бо це були перші змагання, був мандраж. На цих змаганнях його не було, я не хотів підвести ні команду, ні своїх співвітчизників. Мій основний вид плавання —плавання на спині, основна дистанція — 200 метрів, в якій я виборов перше місце на дефлімпійських іграх в Бразилії”, — розповідає Влад.

Дніпровські дефлімпійці готуються до чемпіонату світу. дніпро, дефлімпієць, підготовка, чемпіонат світу, інвалідністьДефлімпієць Владислав Кремляков. Суспільне Дніпро

Тоді він проплив на спині 200 метрів за 2 хвилини 4 секунди та 36 сотих секунди, встановивши особистий рекорд. Загалом зі змагань плавець повернувся з п`ятьма медалями.

Головний тренер збірної команди з плавання спортсменів з порушенням слуху Євген Сігалов згадує, як на відкритті Дефлімпіади уся зала встала на підтримку української збірної з плакатами “Ні війні”.

“Усі свої перемоги хлопці присвятили воїнам, які нас захищають. Вони тримали там свій фронт”, — говорить тренер.

Євген Сігалов тренує близько 20-ти спортсменів, віком від 7 до 30 років.

“Для деяких хлопців це квиток в життя, відволіктися від труднощів, пов’язаних з порушеннями слуху, допомагає пристосуватися більше в наших умовах”, — каже він.

Тренуються дефлімпійці шість днів на тиждень. Щодня у воді проводять по п`ять годин: тренування вранці та ввечері. Відпустка — два тижні влітку.

Ірина Руденко, Анастасія Галасюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*