Дві золотих медалі вибороли на міжнародному чемпіонаті наші земляки!

Дві золотих медалі вибороли на міжнародному чемпіонаті наші земляки!. антон швець, федір верещагін, тхеквондо, чемпіонат, інвалідність

Дві золотих медалі вибороли на міжнародному чемпіонаті наші земляки!. антон швець, федір верещагін, тхеквондо, чемпіонат, інвалідність

Антон Швець та Федір Верещагін здобули золото на «2-му віртуальному міжнародному чемпіонаті з тхеквондо 2020 та пара», що проходив у Німеччині.

Вони – спортсмени збірної команди України, Вінницької ДЮСШ Інваспорт та Ладижинського спортивного клубу Сіндо були на змаганнях єдині представники від нашої країни. У них вади опорно-рухового апарату. Про це розповів тренер чемпіонів Сергій Брушніцький.

– То був новий досвід міжнародних змагань і він вдався на усі сто, – каже тренер. – У своїх вікових категоріях наші атлети вибороли золоті нагороди, отже ще дві нагороди вищого ґатунку міжнародного рівня їдуть в Україну! Від імені усієї нашої команди та від себе особисто вітаю наших козаків з перемогою. Те, що здавалося зробити неможливим, ви зробили. Дуже приємно було чути оцінку поєдинків наших бійців від такої поважної постаті у світі тхеквондо, як Стівена Лопеса, дворазового олімпійського чемпіона, людини, чиї світові титули дійсно вражають. Це було круто.

Додамо, що Сергій Брушніцький тренує людей із вадами опорно-рухового апарату на волонтерських засадах. Він підготував п’ять чемпіонів Світу та багатьох призерів з міжнародних заходів. Став лауреатом волонтерської премії року від “Євромайдан SOS -2020” і отримав відзнаку із рук відомого режисера Ахтема Сеітеблаєва.

– Федір Верещагін – це мій найперший учень з інвалідністю. В нього немає кінцівки. Він одягає спеціальний жилет шолом і починає відпрацьовувати удари ногою. Антон Швець єдиний у світі, хто б’ється на змаганнях зі зв’язаними за спиною руками, щоб вони йому не заважали. А у деяких його опонентів одна рука все ж працює. Це допомагає опонентам прикривати електронний жилет (за удари по ньому дають бали) рукою, – додає тренер. – Щодня своїх 14-ох вихованців я навчаю передусім — сили волі. Тренування допомагають їм фізично розвиватись, покращувати здоров’я, виховувати характер і допомагають повірити у власні сили. Деколи до мене самі приходять просяться на тренування, дехто не може повірити, що це безкоштовно і я сам іноді витрачаю власні кошти аби провести змагання, шукаю спонсорів.

Віталіна Володимирова

33 Канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*