Івано-Франківськ уже втретє прийняв змагання Кубку Західної Ліги з гри бочча (ВІДЕО)

Івано-Франківськ уже втретє прийняв змагання Кубку Західної Ліги з гри бочча (ВІДЕО). івано-франківськ, кубок західної ліги, бочча, змагання, колісне крісло

Івано-Франківськ уже втретє прийняв змагання Кубку Західної Ліги з гри бочча. івано-франківськ, кубок західної ліги, бочча, змагання, колісне крісло

Це – змагання на точність для людей, які користуються колісними кріслами. Уже втретє Івано-Франківськ прийняв змагання Кубку Західної Ліги з гри бочча. Це єдиний вид параолімпійського спорту, яким можуть займатися люди з важкими ураженнями рук та хребта, інформує телеканал РАІ.

Під час змагань спортсмени брали участь у командних, індивідуальних та парних дисциплінах.

«Є 5 категорій: якщо, наприклад, в мене слабкі руки, а в когось руки здорові, то ми вже не можемо на рівних змагатись. Для тих. у кого руки здорові є одна категорія, в кого пошкоджені – інша. Така міжнародна класифікація для того зроблена, щоб спортсмени почувалися на рівних і могли виступати на кортах, змагатись на рівних», – розповідає представник уповноваженого з прав осіб з інвалідністю Микола Макар.

Учасниця цьогорічних змагань Кароліна Строїн займається боччою уже 4 роки. Каже, з кожним заняттям чи змаганням покращує свої навики.

«За цей час вдалось досягнути третього місця на Кубку Києва, друге місце на Кубку Рівного, Кубок Ковеля. Але цього разу, на жаль, зірки трохи не зійшлися на цьому змаганні. Але це новий досвід, нові змагання, нові враження, нові знайомства».

Головний суддя змагань Дмитро Зубенко, каже, що бочча є засобом фізичної реабілітації та оздоровлення, розвиває концентрацію уваги та влучність.

«Вони так захоплюються цією грою, що навіть знімають Ютуб, ведуть канал. Нею живуть. Для них це можливість соціалізуватись».

Загалом участь у змаганнях взяли понад пів сотні спортсменів з різним областей України.

Юлія Март

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*