Літні Дефлімпійські ігри 2021 року відтерміновано!

Літні Дефлімпійські ігри 2021 року відтерміновано!. дефлімпіада, дефлімпійські ігри, пандемія, порушення слуху, спортсмен

Літні Дефлімпійські ігри 2021 року відтерміновано!. дефлімпіада, дефлімпійські ігри, пандемія, порушення слуху, спортсмен

Національний комітет спорту інвалідів України та Спортивна федерація глухих України отримали офіційне повідомлення про відтермінування #Дефлімпіада2021 на 2022 рік. Нові терміни проведення Ігор визначені – з 01 по 15 травня 2022 року. Місце проведення Дефлімпіади-2021 не змінилось: вона пройде в місті Кашіас ду Сул, Бразилія. Нагадаємо, що раніше проведення Дефлімпіади-2021 планували на 5-21 грудня 2021 року.

У отриманому офіційному повідомленні йдеться: “29 січня 2021 року Організаційний Комітет літніх Дефлімпійських ігор 2021 року отримав листа від Міжнародного комітету спорту глухих (ICSD), метою якого було привернути увагу до питань безпеки та здоров’я спортсменів з порушенням слуху, команд, родин, організацій, волонтерів та глядачів з усього світу під час пандемії #COVID19. ICSD пропонував у своєму зверненні розглянути можливість перенесення літніх Дефлімпійських ігор 2021 року на 2022 рік. Розуміючи причини цього та прийнявши запит ICSD, було вирішено, що захід повинен пройти з 01 по 15 травня 2022 року в місті Кашіас ду Сул, Бразилія”.

Згідно офіційного повідомлення від Оргкомітету Ігор, рішення про це відтермінування спричинене обмеженнями, які викликала пандемія COVID-19. Крім того, оскільки вакцинація у всьому світі представляє на разі суттєві відмінності у різних країнах, це рішення має на меті гарантувати забезпечення тривалішого часу для імунізації населення світу. Ця позиція віддзеркалює необхідність поставити на перше місце здоров’я людей та зусилля, спрямовані на припинення поширення коронавірусу.

3 лютого 2021 року Виконавчий комітет ICSD дійшов висновку, що літні Дефлімпійські ігри 2021 року в Бразилії повинні бути перенесені на дату після 2021 року, але не пізніше літа 2022 року, щоб захистити здоров’я усіх спортсменів та усіх, хто бере участь у Дефлімпійських іграх та всього міжнародного співтовариства.

ICSD буде продовжувати стежити за офіційними оновленнями щодо COVID-19, щоб забезпечити збереження здоров’я та безпеки кожного.

“Ми вважаємо, що це позитивне рішення, яке принесе велику користь для організації та підготовки спортсменів з порушенням слуху. Сподіваємось зустрітись з вами у 2022 році” – йдеться в офіційному повідомленні Оргкомітету Дефлімпіади-2021!

Національний комітет спорту інвалідів України, Спортивна федерація глухих України підтримує рішення Оргкомітету Дефлімпіади-2021 та продовжує підготовку спортсменів до Ігор, які згідно оновленої інформації пройдуть, як повідомлялось в офіційному зверненні – з 1 по 15 травня 2022 року.

Національною дефлімпійською збірною командою України заплановано на XXIV літніх Дефлімпійських іграх взяти участь у 18 видах спорту (бадмінтон, баскетбол (чоловіки/ жінки), боротьба вільна та греко-римська, боулінг, велосипедний спорт, волейбол (чоловіки/ жінки), гольф, дзюдо, карате, стрільба кульова, легка атлетика, плавання, пляжний волейбол (чоловіки/ жінки), спортивне орієнтування, теніс настільний, тхеквондо, футбол (чоловіки) з 21 видів спорту, представлених на Іграх (до речі, у XXIІІ літніх Дефлімпійських іграх 2017 року українські спортсмени брали участь у 16 видах спорту). Зазначимо, що на XXIV літніх Дефлімпійських іграх в Бразилії дебютуватимуть два види спорту – гольф та велосипедний спорт.

Формування команд та підготовка спортсменів здійснюється відповідно до критеріїв відбору спортсменів-кандидатів до дефлімпійської збірної команди України, які затверджені рішення виконкому Спортивної федерації глухих України за погодженням з Українським центром з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» та Національним комітетом спорту інвалідів України.

Орієнтовний склад делегації на участь національної дефлімпійської збірної команди України у XXIV літніх Дефлімпійських іграх становитиме: 256 спортсменів з порушеннями слуху, а також тренери, лікарі, масажисти, члени штабу.

У повідомленні використано наступні матеріали: http://ciss.org/postponement-of-the-2021-summer-deaflympics

Фото – Національного комітету спорту інвалідів України

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України

Національний комітет спорту інвалідів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*